Kansanedustaja Timo Heinonen Goodmanin Kokoomuspäivässä: ”Päärata tarvitsee nyt lisää meitä pääratapuolueen kansanedustajia”

Uutiset, lauantaina 30.03.2019

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen osallistui lauantaina 30.3.2029 Kauppakeskus Goodmanin Kokoomuspäivään. Kolmentunnin aikana Heinonen sai käydä monta vilkasta keskustelua ja ajatustenvaihtoa ja yksi asia nousi ylitse muiden, päärata. Heinonen kertoi olevansa huolissaan tilanteesta mihin pääradan remontti on nyt ajettu.

-SDP:n Antti Rinteen linjaukset siitä, että demareiden listalla päärata ei olekaan se raiteiden ykköshanke ovat tietenkin se suurin huoli. Jos demarit olisivat pääministeripuolue niin olisi todennäköistä, että pääradan remontille saisimme sanoa hyvästit ainakin pitkäksi aikaa, totesi Timo Heinonen autossaan matkalla Goodmanista kohti seuraavaa vaalipaikkaa.

Heinonen kertoi todenneensa, että oli valitettavaa, että hankeyhtiöiden valmistelu laitettiin nyt poliittisten kiistojen takia jäihin. Valmistelua oltiin viety siihen malliin missä Hämeen Sanomien uutisoinnista poiketen myös Hämeenlinna ja Riihimäki olisivat olleet mukana alusta lähtien Helsingin, Vantaan ja Tampereen kanssa.

-Tämä oli se malli mihin valtio oli hanketta viemässä. Tampereen ja Helsingin johtajat puhuivat omiaan, mutta valtio vei mallia niin, että kaikki kaupungit olivat halutessaan päässeet kuitenkin mukaan heti alusta lähtien. Tämä olisi ollut tärkeä saada nyt eteenpäin, harmitteli Heinonen.

Heinonen sanoi pelkäävänsä, että demareiden pääradan pudottaminen kakkoskoriin ja hankkeen valmistelun aloittaminen alusta tarkoittaisi jopa kymmenen vuoden viivästystä. Yksin uuden suunnittelun yksin valtiovetoisesti on kerrottu vievän 5-7 vuotta.

-Silloin EU:n alkavan rahoituskauden rahat ovat menneet jo muihin maihin. Tämä on silkkaa hölmöyttä nyt Suomessa. Toivon, että saamme meitä pääratapuolueen edustajia lisää uuteen edustakuntaan. Meitä tarvitaan mielellään kaikkiin eduskuntaryhmiin. Tämä on koko maan tärkein ratahanke ja sen varassa on myös maamme talous ja elinvoimakin merkittävästi. Ja toivon, että myös SDP:n riveistä löytyisi nyt meidän avuksi päärataa kannattavia kansanedustajia. Rinne on muuttanut monessa muussakin asiassa suuntansa ja kääntänyt takkinsa ja nyt pääradan varren demareiden pitäisi onnistua kääntämään Rinteen nuttu tässäkin takaisin pääradan puolelle, totesi Heinonen.

Heinosen lauantain kampanjapäivä oli alkanut jo Riihimäen Citymarketilta aamulla ja Goodmanin jälkeen päivä jatkui Kanta-Hämeessä niin, että illalla kello 19.30 Heinonen saa vieraakseen Hämeenlinnan Birgeriin Vihreiden kansanedustaja Pekka Haaviston.

 

 

Kommentit