Timo Heinonen Lopen Vaalipaneelissa: Elävä maaseutu tarvitsee hyvät tiet ja nopeat tietoliikenneyhteydet

Uutiset, lauantaina 30.03.2019

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen osallistui perjantaina 29.3.2019 kotikuntansa Lopen Vaalipaneeliin. Kunnantalo valtuustosalissa järjestetyn paneelin toteuttivat Lopen Kokoomusnuoret Rosa Laineen ja Venla Hatakan johdolla ja vajaa kaksituntinen paneeli keräsikin runsaasti kiitosta ja kehuja. Illan aikana ehdittiin käsitellä useita eriteemoja yrittäjyydestä koulutukseen ja turvallisuuteen. Maaseudulla kun oltiin niin esille nousi myös maaseutukuntien tulevaisuus.

-Itse uskon, että palveluiden pitää olla kunnossa. Me tarvitsemme lääkärit tänne, mutta myös lähipalvelutakuun siitä, että esimerkiksi vanhustenhoito on jatkossakin koko maassa lähellä ihmisten omaa kotia, totesi Heinonen.

Heinonen nosti menestystekijöiksi myös teiden kunnon ja liikenteen, mutta myös nopeat netin laajakaistayhteydet.

-Pitää saada netti toimimaan ja nopealla yhteydellä. Se antaa yrityksille mahdollisuuden toimia täällä, mutta myös tekee mahdolliseksi etätyön tekemisen omasta kodista tai vapaa-ajanasunnolta. Paikasta riippumaton työ tulee lisääntymään merkittävästi, totesi Timo Heinonen ja kertoi, että Lopella missä hän toimii myös valtuuston puheenjohtajana ollaan nyt suunnittelemassa nopeita laajakaistayhteyksiä koko kuntaan.

Liikenneasioissa Heinonen on ollut myös aktiivinen ja tulevana kesänä loppukesästä Lopella remontoidaan myös ennätysmäärä pienempiä valtion sorateitä ja myös tehdään asfaltointeja mm. Vojakkalantielle. Kantatie 54 saa riista-aidan ja Herajoen risteysalueelle moottoritielle tulee liitäntäpysäköintialue.

-Nämä olivat sellaisia juttuja mitkä halusin nyt saada kuntoon. Lisäksi sain ison määrän teiden peruskorjauksia ympäri Hämettä Asikkalasta Tammelaan ja Janakkalasta Hämeenlinnaan ja Riihimäelle. Tänä kesänä Hämeessä tehdään paljon tietöitä, mutta vaikka ne hetken menoa hidastavatkin niin lopulta ne ovat sitä elinvoimatyötä ja saavutettavuustyötä parhaimmillaan, totesi Heinonen seminaariin jälkeen.

Kokoomusnuorten seminaari veti Lopen valtuustosalin lähes täyteen väkeä ja Pieti Muhosen toimesta paneeli streamattiin myös verkkoon.

 

 

Kommentit