Turvallinen Suomi

Turvallisuus on fakta, mutta myös tunne.

Viime vuodet ovat osoittaneet, että emme ole Suomessa turhaan pitäneet huolta uskottavasta maanpuolustuksestamme. Helmikuun 24. päivänä 2022 naamiot riisuttiin. Myös Nato-maana meidän tärkein tehtävämme on oman koskemattomuutemme varmistaminen. Ei ketään vastaan vaan oman turvallisuutemme maksimoimiseksi – Ei koskaan enää yksin. Ilmavoimien F35- ja Merivoimien Laivue 2020 -hankkeet tarvitsevat nyt jatkoksi Maavoimat 2030 -hankkeen ja myös kyberpuolustus on nykypäivänä oltava kunnossa. Oma kotimainen puolustusmateriaalituotanto tulee nostaa keskiöön. Uskottavan maanpuolustuksen kulmakiviä ovat laadukas varusmieskoulutus ja osaava reservi.

Turvallinen Suomi tarkoittaa myös turvallista arkea. Poliisien määrä tulee nostaa vähintään 8000 ja päivittää myös lainsäädäntöämme niin, että arjen ja katujenkin turvallisuus voidaan taata. Kehitys, missä olisimme mm. katujengien osalta Ruotsin tiellä, pitää pysäyttää. Palo- ja pelastustoimi tulee olla saavutettavissa koko maassa.

Turvallisuutta on myös ruokaturva. Toivottavasti viime ajat ovat viimein avanneet kaikkien silmät myös sille miten tärkeää on, että maallamme on oma ruoantuotanto. Ei ole oikein, että se, joka tekee eniten, saa vähiten.

Tehdä kestäväksi – säilyttää välittävänä

Maamme on velkaantunut viime vuosina hurjasti. Arviot kertovat, että 2030 pelkästään valtion lainan korkoihin menee enemmän rahaa kuin koko maanpuolustukseemme. Ilmaisen rahan kupla on puhjennut ja holtiton velanotto ja velkaantuminen tulee lopettaa. Velkarahalle rakennettu hyvinvointiyhteiskunta on silloin heikoin, kun sitä eniten tarvitaan.

Koulutus ja osaaminen ovat menestyksemme vetureita. Kaikki lähtee varhaiskasvatuksesta, johon tulee kaikilla lapsilla olla yhtäläiset oikeudet. Maksuton esiopetus pitää alkaa jo 5-vuotiaana. Peruskoulu tulee nostaa erityiseen suojeluun myös silloin, kun rahaa ei ole yltäkylläisesti jaettavaksi. Opettajien pitää voida keskittyä opettamiseen ja lapsien oppimiseen.

Sote-uudistus pitää korjata toimivaksi niin, että hoitoon pääsee jonottamatta ja että rahat riittävät huomennakin. Vanhustenhoitomme on nykyhallituksen aikana ajautunut historiallisen pahaan kriisiin. Tarvitsemme lisää hoitajia.

….

Kannustava ja yrittävä Suomi

Maamme taloutta ei saada kuntoon eikä velkaantumista pysäytettyä ilman talouskasvua ja vahvempaa työllisyyttä. Kevennetään työn ja eläkkeiden verotusta ja lisätään työmarkkinoiden joustoa. Uudistetaan myös yrittäjyyden verotusta – Viron esimerkkiä seuraten.

Haluan, että turhaa sääntelyä puretaan edelleen – annetaan lupa ja mahdollisuus tehdä. Luotetaan suomalaisiin työntekijöihin ja yrittäjiin ja annetaan heille mahdollisuus sopia paikallisesti siitä, mikä on paras tapa tehdä työtä ja työllistää.

….

Maakunnan mies, valtakunnan vaikuttaja

  • Päärata, Lahden oikorata ja Keravalta lähtevä lentorata Kanta- ja Päijät-Hämeen kannalta tärkeitä
  • Hämeen tieverkko tarvitsee jatkossakin vahvan puolustajan ja tekijän
  • Korkeakoulujen toimintaa Kanta- ja Päijät-Hämeessä vahvistettava
  • Laajoilla verkostoilla ja puoluerajat ylittävällä yhteistyöllä tehdään tuloksia tulevaisuudessakin

…..

Ja muutama nosto:

Lupaan jatkaa työtäni…

… suomalaisen ruuantuotannon hyväksi

… autoilun turvaamiseksi Suomessa huomennakin

… tiestön ylläpidon ja tason parantamiseksi

… rikollisuuden vähentämiseksi ja rangaistusten tiukentamiseksi

… koulurauhan turvaamiseksi ja koulukiusaamisen kitkemiseksi

… urheilun ja liikunnan edistämiseksi

… maalaisjärjen äänenä ilmastopolitiikassa

… suomalaisen kauniin luonnon turvaamiseksi myös tuleville sukupolvillemme

Tämän kaiken voimme tehdä yhteistyöllä ja yhdessä.

….

Lisää ajatuksiani ja tavoitteina löydät helposti täältä kotisivuitani Kynästä -sivulta ja myös päivittäisestä blogistani. Ja myös monia nostoja löytyy Uutiset-sivulta.

 

Etusivu