Kokoomuksen Timo Heinonen: Pieniä palkintoja ei tarvitse merkitä tulorekisteriin

Uutiset, lauantaina 30.03.2019

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan jäsen Timo Heinonen on tyytyväinen valtiovarainministeri Petteri Orpon nopeaan reagointiin liittyen uuteen tulorekisteriin. Heinonen nosti hallitukselle jättämässään kirjallisessa kysymyksessä esille uuden tulorekisterin aiheuttaman lisäbyrokratian ja sen, että pienet mm. pilkki-, frisbeegolf- ja ampumakisojen palkinnot olisi pitänyt merkitä rekisteriin.

-Verohallinnon mukaan arvoltaan merkityksettömiä palkintoesineitä ja tavarapalkintoja ei tarvitse ilmoittaa tulorekisteriin. Sitoudun tähän. Jos joku viranomainen tulkitsee lakia toisin muutamme sitten lain. Suomi tarvitsee vähemmän byrokratiaa, ei enemmän, twiittasi Petteri Orpo perjantaina.

Heinonen on tyytyväinen uuteen linjaukseen ja pitää järkevänä, että pienten rahapalkintojenkin raja pidettäisiin myös vanhassa sadassa eurossa. Tämä voi vaatia vielä lainkorjausta jos verottajan tulkinta ei muutu.

-On hyvä, että kohtuuttomuuksiin puututaan ja ollaan valmiita myös ne nopeasti korjaamaan. Ei ole kenenkään etu, että meiltä pienet seurakisat loppuisivat. Olen saanut tästä satoja viestejä kun epäkohdan julkisuuteen eduskunnassa nostin. Ja ne kaikki kertovat, että korjaus tarvitaan, kertoi Timo Heinonen ja luetteli listan jatkoksi myös erilaiset koirakisat ja harrastuskilpailut.

Kommentit