Ben Zyskowicz ja Timo Heinonen Hämeen kierroksella: ”Vain äänestämällä Kokoomusta voidaan estää Rinteen nousu pääministeriksi”

Uutiset, perjantaina 29.03.2019

Kokoomuksen eduskunnan istuntosalin vieruskaverit Ben Zyskowicz ja Timo Heinonen kiersivät perjantaina 29.3.2019 Hämettä. Kaksikon kierros alkoi aamukahveilla Riihimäen Timon Pieneltä kahvilalta ja jatkui Turengin, Hämeenlinnan ja Forssan kautta Heinosen kotikuntaan Lopelle minne illalla avattiin vaalien seuraava vaalikahvila. Aamulla julkistettu Ylen Gallup sähköistikin päivää.

-Tilanne on sellainen, että vain ääni Kokoomukselle voi enää muuttaa tilanteen pääministerin suhteen. Ääni Kokoomukselle nostaa Petteri Orpoa maamme johtoon ja käytännössä ääni kaikille muille puolueille vahvistaa SDP Antti Rinteen tietä seuraaan hallituksen pääministeriksi, totesi Ben Zyskowicz Hämeessä.

Ylen mittauksessa Perussuomalaiset on jo kolmanneksi suosituin 15,1 prosentin kannatuksella. SDP:n kannatus laski 20,1 % ja kakkosena takana on kokoomus 15,8 % kannatuksella. Sekä SDP että Kokoomus menettivät kannatustaan – demarit peräti 1,2 prosenttiyksikköä ja kokoomus 0,4 prosenttiyksikköä. Näin ollen puolueiden välinen ero samalla kaventui. Keskustaa kannattaa enää 14,4 %.

-Ei tilanne ole helppo, mutta kyllä aikamontaa tuntui hirvittävä ajatus Rinteen vihervasemmistolaisesta hallituksesta. Tehdään yhdessä kaikki, että saadaan Orpo pääministeriksi ja kasvun ja hyvän työllisyyspolitiikan takuumieheksi, totesi Timo Heinonen.

Käytännössä tilanne näyttää muotoutuvan niin, että vain äänestämällä kokoomusta on enää tämä kehitys mahdollista muuttaa. Jos SDP:n takana äänet jakaantuvat monille eri puolueille niin se vahvistaa vain demarien ykköspaikkaa.

-Kierroksellamme puhutti myös päärata ja työllisyys- ja talouspolitiikka. Erittäin onnistunut kampanjapäivä, jatkoi Heinonen.

Illansuussa Ben Zyskowicz avasi vielä uuden Timon Pienen Kahvilan Heinosen kotikuntaan Lopelle. Avajaisissa puhui myös Heinosen kampanjassa vaikuttava ja aikanaan Heinosen ensimmäisenä avustajana toiminut Tiina Seppälä.

-Lopen Vaalikahvila on avoinna nyt joka päivä vaaleihin asti. Kiitos teille kaikille jotka olette tätä tehneet ja tulette myös pyörittämään, kiitteli Tiina Seppälä, joka toimii myös Lopen Kokoomuksen sihteerinä ja Lopen kunnanhallituksen varapuheenjohtajana.

Kommentit