Lautasella parempaa Seppälää – Lähiruoka kruunaa kesän

Blogi, keskiviikkona 11.07.2018

Näin kesäaikaan lähiruuan kanssa on vielä talveakin helpompaa. Omasta puutarhasta saa jo sipulit, salaatit ja pottujakin. Myös ensimmäiset marjat ovat jo kypsiä ja kirsikatkin. Lautaselle saa siis paljon ihan omasta pihapiiristä ja muutaman kilometrin säteeltä sitten loput.

Vuosien ajan olen valinnut omalle lautaselle ja myös meidän keittiöömme yksinomaan suomalaista ruokaa. Yhä enemmän siitäkin on nykyisin lähiruokaa ja nytkin vaarin hiiligrillissä paistui sitä parempaa Seppälää. Pelto-Seppälän Tilapuoti tarjoaa läpi vuoden jo kaiken tarvittavan lihan lautaselle ja näin kesäsesongin aikaan paljon muutakin. Naudan ulkofileestä tuli helpolla pihvit ja mausteeksi vai pippuria ja suolaa ja hetkeksi mustapekka-kastikkeeseen vetäytymään.

Pinnalle sitten lähiruuan uutuuttamme eli Pelto-Seppälän kanssa samoilta Pilpalan kyliltä tulevaa Katajamaan majoneesia. Siitä on tullut hetkessä kaikkien maistaneiden suosikki ja niin meidänkin. Kannattaa maistaa ja Pelto-Seppälän lisäksi niitä pitäisi löytyä ainakin Riihimäen Kumelan K-Marketista. Vietävän hyviä.

Ja eihän tuollainen annos sitten Lopen Timojen lisäksi tarvinnut kuin raikkaan salaatin ja palan Mikkolan Suoramyynnin leipää niin tämäkin Timo oli kesäkylläinen. Ihanan helppoa ja maukasta tämä kesäloma.

Tänään sitten grillissä kotimaista pizzaa ja ei ole mennyt heinäkuun päivää ilman Selinin mansikoitakaan. Herkutellaan!

Kello 20.21. Ja tänään vielä pihvinloput ja uudet perunat pannun kautta paistettuina pöytään. Aika hyvää näinkin. Ja ettei lähiruoka olisi myös välipalalla unohtunut niin ajelimme vielä Riihikahvilalle mansikkaherkuille. Minä kun sokeriton niin sain ”vain” kahvin ja toki tuoreita mansikoita, mutta muille sitten mansikkajäätelöä, mansikkajuustokakkua ja vielä äidille mansikkadrinkki. Ihastuttava paikka ja niin makee 🙂 Kannattaa poiketa jos 54-tietä ajatte. Lopen Topenolta löytyy.

 

Kommentit