Kansanedustaja Timo Heinonen Riihimäen joulumarkkinoilla: Junaliikenne Hämeestä saatava toimivaksi

Uutiset, lauantaina 24.11.2018

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen osallistui perinteensä mukaan jälleen Riihimäen Saksalaisille Markkinoille. Graniitinaukiolla järjestetyt markkinat keräsivät jälleen hyvin väkeä ja juttukavereita riitti myös Kokoomuksen jouluisella teltalla. Seutukunnan kansanedustaja Heinonen saikin vastata moniin kysymyksiin.

-Oli oikein mukava tunnelma. Vähän jo joulunkin tuntua, vaikka ei sitä lunta vielä olekaan, hymyili Timo Heinonen markkinapäivän jälkeen.

Heinonen kertoi torilla puhuttaneen niin talous- kuin sote-asiatkin, mutta myös monet Hämeen ja Riihimäen seudun asiat. Yhtenä tärkeimpänä maakunnan vetovoima ja väestön vähenemisen kääntäminen jälleen kasvu-uralle.

-Ei siihen varmasti yhtä lääkettä ole, mutta ongelma on nyt koko Suomea koetteleva muutamaa kasvukeskusta lukuunottamatta. Meidän sijainti ei ainakaan huonone ja tässä valossa on tärkeä saada nopeat junat pysähtymään jälleen täydellä kattauksella Riihimäellä ja myös Hämeenlinnassa, totesi Timo Heinonen.

Heinonen sanoi pääradan remontin etenevän suunnitellusti ja nyt työnalla on Riihimäen Rautatieaseman saanti esteettömäksi ja myös ruuhkaisten alueiden lisäraiteet. Seuraavassa vaiheessa valmistellaan jo lisäraiteita Riihimäeltä pohjoiseen.

-Kun saamme pääradan raidekapasiteetin kuntoon niin raiteille mahtuu lisää junia ja uusia vuoroja. On tärkeä, että nopeat junavuorot saadaan myös Hämeestä Helsinkiin, mutta myös lisää vuoroja kaiken kaikkiaan, totesi Heinonen.

Heinonen toivoo myös saattoliikenteen toimivuuteen parannuksia niin, että laajemmaltakin alueelta voidaan hyödyntää junavuoroja ja myös moottoritien pikavuoroliikennettä.

Riihimäen Saksalaisilla markkinoilla kauniissa aurinkoisessa säässä nähtiin tänä vuonna ennätysmäärä väkeä ja kauppa näytti käyvän kaikilla kojuilla.

-Kyllä nämä ovat nykyisin yksi joulunalusen mukavimmista markkinoista. Ei vain pelkät markkinat vaan myös mukavaa ohjelmaa, hyviä herkkuja ja lämmintä tunnelmaa, kiitteli Heinonen

Saksan Crinitzistä saapunut lihakauppias Karsten Müller grillasi vartaassa kokonaisen possun ja myi sitä annoksina hapankaalin kera. Suuren joulukuusen ympärille pystytetyistä markkinakojuista sai pikku- ja vähän suurempaankin nälkään muun muassa bratwurstia, lettuja ja paistettuja muikkuja.

Kommentit