Joulua kohti Katinalan Lihakaupan kinkku kainalossa… Viimeinen kunnanhallitus ja viimeiset haastattelut

Blogi, maanantaina 21.12.2015

Tänään kalenterissani oli viimeiset sovitut asiat ennen joulua. Tuntuupa todellakin helpottavalta tämän syksyn jälkeen. Ensin aamusta Hämeenlinnan Ylen radioon haastatteluun syksyn aiheista. Keskusteluissa mm. työttömyys, köyhyys ja valtiontalous. Ja omana lisänä myös EU:n Ampuma-asedirektiivi. Tänään SDP:n ulkopolitiikan johdosta yllättäen annettiinkin tukea asedirektiiville. Itse olin siinä uskossa, että kaikista puolueista direktiiviä Suomessa vastustetaan ja nimenomaan siksi, että se olisi kohtalokas meidän maanpuolustusratkaisulle eli osaavaan reserviläisarmeijaan nojaavaan malliimme. Itse tänään myös Ylellä toistin kantamme, että Kokoomus ei direktiivin hyväksymistä kannata ja pidämme välttämättömänä, että saamme siihen kirjauksen millä voimme jäädä sen ulkopuolelle. Ampuma-asedirektiivillä myös olisi isot vaikutukset metsästykseen ja myös asekeräilyyn, mutta isoimpana ja ehdottomana einä on reserviläisarmeijamme osaamistason varmistaminen.

Köyhyydestä olemme kaikki luonnollisesti huolissamme ja myös toiseen polveen siirtyvästä köyhyydestä ja myös pitkittyvästä työttömyydestä ja kasvavasta nuorisotyöttömyydestä. Tarvitsemme tukityöllistämisen keinoja, mutta kyllä ehdottomasti paras lääke tähän on saada talous tasapainoon ja kasvuun ja sitä kautta lisää työpaikkoja tähän maahan. Kyllä lopulta aina työ on parasta sosiaaliturvaa meistä jokaiselle. Yksi nopea keino saada työtä lisää on paikallisen sopimisen mahdollistaminen entistä paremmin ja laajemmin. Se ei vaadi valtiolta panostuksia ja synnyttää nopeasti työpaikkoja tässä ja nyt. Yksi esimerkki täsmätoimista mitä nyt tehdään. Ja itse toivon, että rinnalla saadaan panoksia myös oppisopimuskoulutukseen tai oikeastaan sen kehittämiseksi koulutussopimuksen suuntaan. Sekin olisi nopea ja tehokas tapa kouluttaa ja työllistää. Tässä vain muutama esimerkki mainitakseni.

Kunnanhallitus tänään käsitteli kuntamme ensi vuoden lainatarjoukset uudelleen. Edellisessä kokouksessa mistä olin eduskunnan budjettikäsittelyn takia poissa oli tapahtunut erikoinen kokousvirhe ja päätös oli laiton. Nyt tänään asia korjattiin ja ensi vuoden yli 6 miljoonan euron investointeihin saadaan osaksi lainarahoitusta. Myös vuokrataloyhtiömme kaipasi pikaista lainoituista ja myös sen kunnanhallitus tänään päätti. Itse en siis kunnanhallituksessa päätöksentekoon osallistu vaan olen mukana vain valvomassa valtuuston etua ja linjaamaa ja sitä kautta kuntalaistemme etua.

1936604_10153835876971670_2550560018916817977_n

Katinalan Lihakauppa Hämeenlinnassa on erinomainen palveleva lähiruoka- ja kivijalkakauppa.

10336732_10153835876931670_3036806500696957336_n

Ja erinomainen palvelu! Suosittelen!

Nyt on kaikki kokoukset ja sovitut takana. Joulukuusikin jo koristeltu ja Katinalan uunituore kotimainen Hyvää Hämeestä kinkku hankittu.

Suosittelen: Katinalan Lihakauppa.

Kommentit