Hyvää Hunsalasta ruokaa – Pelto-Seppälän Mulli & Mallas saa veden kielelle

Blogi, perjantaina 19.04.2019

Pelto-Seppälän tila Lopen Hunsalassa sai tänä keväänä 13. tilanpitäjänsä, kun talon nuorista Tiina ja Tommi ottivat tilan vastuulleen vanhempiensa jälkeen. Kirkonkirjoissa polvi jo 11. tilalla ja nämä nuoret vievät tilan myös kohti sen 300-vuotisjuhlaa muutaman vuoden kuluttua. Upea tarina, jossa joka päivä näytetään kirjoitettavan aina uutta.

Pelto-Seppälän uusi kaksikko sisarukset Tiina ja Tommi nyt pian jo 300-vuotiaan tilan tilanpitäjinä.

Muutama vuosi sitten tilalle syntyi Tiina Seppälän innostuksesta lähiruuan Tilapuoti ja viime kesänä sitten aivan mahtava Mulli & Mallas -tilaravintola. Tilan omista lihoista 100% burgeripihvejä ja naapuritalan viljoista jauhetuista jauhoista sämpylät ja ateriaksi se muuttui, kun lautaselle tuli vielä uniikkeja Lopen Perunoista tehtyjä ranskanperunoita. Voisivat ollakin mieluummin Hunsalan perunoita.

Sitten seuraksi isot pihviannokset ja oman uunin pizzat ja saa nähdä mitä tilan väki vielä tänä kesänä keksiikään.

Tänään kun Mulli & Mallas avasi ovensa talven horroksesta niin ei tarvinnut kahta kertaa miettiä missä päivällistä tänään söimme. Aivan mahtavat annokset ja kaikki sitä lähiruokaa ja puhdasta ja maukasta.

Suosittelen, että tehkääpä retki vaikka kauempaakin Hunsalan Mulli & Mallas ravintolaan. Ja se huurteinen Hunsalan Hilpeä sitten vielä juomaksi niin avot. Uskallan sanoa, että ette pety!

Pelto-Seppälän tilapuoti ja perjantai-iltojen ravintola löytyy Lopelta osoitteesta Kyläsillantie 184. Menkää nauttimaan ja herkuttelemaan!

Niin ja jälkiruokakahvilla kävimme naapurissa Lopen Pilpalan Lättähatulla. Siellä kauden avajaispäivä myös ja heti historian kovin myynti! Ennätyspäivänä yli 600 moottoripyörää kävi Café Lättiksellä ja me autoilijat lisäksi. Sekin ehdoton kesäkohde!

Café Lättis Lopen Pilpalassa on myös ehdoton vierailukohde kesän retkillä.

Nyt sauna lämpiämässä ja Loppijärvi pian vapaa jäiden ikeestä. Vielä tänään ei pääse talviturkkia heittämään, mutta pian.

Kiitos kivasta päivästä ja myös ystäville liikunnasta ja pelaamisesta Elmolassa. Vauhtia ja hauskoja hetkiä. Huomenna sitten Lopen Lankalauantain Markkinat ja samalla myös Lopen eduskuntavaalien kiitoskahvit Vaalikahvilalla ja myös Riihimäellä iltapäivällä kakkukahvit tarjolla. Tervetuloa!

 

 

Kommentit