Eduskuntavaalit ja eurovaalit shoppailu tulisi kieltää – ”Ei saa sitä mitä tilaa”

Blogi, torstaina 18.04.2019

Minua jotenkin häiritsee tämä lähinnä Vasemmistoliiton, Vihreiden ja perussuomalaisten vaalishoppailu. Samat ehdokkaat laitetaan ehdolle niin eduskunta- ja eurovaaleihin ja osa jopa kertoo jo ennen vaaleja, että eivät edes valituiksi tullessaan lähtisi kuitenkaan EU-parlamenttiin. Ehdokkuus on siis täydellistä äänestäjien sumuttamista ja äänien shoppailua.

Kokoomuksen uusi Eduskuntaryhmä järjestäytyi tänään ikäpuheenjohtaka Ilkka Kanervan johdolla.

Perussuomalaiset marssittavat EU-ehdokkaiksi neljä juuri eduskuntaan valittua kansanedustajaa kuten myös Vihreät. Vihreiden EU-ehdokkaiden rivistössä on vastavalittuista kansanedustajista Keski-Suomen Bella Forsgrén, Uudenmaan Saara Hyrkkö, Pirkanmaan Iiris Suomela ja meiltä Hämeestä Mirka Soinikoski. Onnea siis vielä täälläkin Mirkalle eduskuntapaikasta.

Mutta ihmetellen kyllä sitä, että Iltalehdessä missä kerrotaan Mirkan euroehdokkuudesta hän toteaa, että ”hänen paikkansa on eduskunnassa, kävi eurovaaleissa miten tahansa. Soinikosken rooli eurovaaleissa on kerätä hämäläisten ääniä puolueen kärkiehdokkaille, siis Hautalalle ja Niinistölle.” Näin siis Iltalehdessä. Eikö tämä ole täydellistä äänestäjien huijaamista ja sumuttamista, varsinkin kun Hautalaa ja Ville Niinistöä voi suoraankin Hämeessä äänestää kun Eurovaaleissa koko maa on yksi ja yhteinen vaalipiiri. Ei tällaisia muka alueellisia ehdokkaita oikeasti tarvita.

Vasemmistoliiton peli on vähintään yhtä härskiä jos ei jopa häikäilemättömämpää. Istuva MEP Merja Kyllönen valittiin juuri eduskuntaan ja sinne hän myös itse haluaa ja aikoo jäädäkin. Mutta eduskunnasta pudonneen puoluetoverinsa europaikan varmistamiseksi Kyllönen lähtee nyt myös EU-vaaliehdokkaaksi jo siis tietäen ja myöntäen, että ei hän missään tapauksessa EU-parlamenttiin enää halua eikä lähdekään. Ja samaa ääntenkalastelua lähtee tekemään vain muutama viikko eduskuntavaalien jälkeen vielä myös Hanna Sarkkinenkin.

Samaa tekee myös Kristillisdemokraatit. KD:n puheenjohtaja Sari Essayah totesi STT:lle, että ”Jos minut valitaan eurovaaleissa ja kd ei ole hallituksessa, voin ryhtyä mepiksi Suomen EU-puheenjohtajuuden ajaksi”. Siis hetkeksi?

Ja mitä vielä. PS joka on mainostanut aina, että sitä saa mitä tilaa? Mene ja tiedä mitä ajattelevat näitä juuri valittuja perussuomalaisia äänestäneet tästä? Nimittäin juuri valituista kansanedustajista PS marssittaa ääniä kalastelemaan Laura Huhtasaaren, Teuvo Hakkarainen, Minna Reijosen, Mauri Peltokankaan, Sebastian Tynkkynen ja Veikko Vallinin.

Saiko tai saako äänestäjät nyt sitten sitä mitä tilasivat eduskuntavaaleissa?

Ja ymmärrän sen, että istuva kansanedustaja lähtee eurovaaleihin esimerkiksi kautensa puolivälissä tai lopulla, mutta en sitä, että jo silloin kun ei vielä ole ehtinyt edes istuutua. Minusta tähän tarvittaisiin lainsäädöntöön tai ainakin käytänteisiin muutos.

Niin miten meilläkö? Meidän erinomainen nuori Euroehdokkaamme Tuomas Tikkanen kirjoitti juuri, että ”Kokoomuksen eurovaalilistalla kaikki ovat ehdolla vain ja ainoastaan Euroopan parlamenttiin. Istuvia kansanedustajia ei ole. Turvallinen valinta siis .”

Sitä saat mitä tilaat. Siis Kokoomuksen kohdalla.

….

Tänään meillä jatkui meidän osalta kevään valmistelut. Eduskuntaryhmä valitsi perinteen mukaan vanhat puheenjohtajat hallituksen valmistelun ajaksi lähinnä toimituspuheenjohtajistoksi. Kun homma keväällä uuden hallituksen osalta maalissa tavalla tai toisella niin sitten paletti katsokaan huolella ja kokonaan uusiksi.

Mukava päivä eduskunnassa ja nyt pääsiäisen viettoon mökille. Muuten näyttää kalenteri tyhjää, mutta Lankalauantaina tarjoamme Kokoomuksen kiitoskahvit Lopella ja Riihimäellä. Tervetuloa!

 

 

 

 

Kommentit