Yritysvierailulla Hämeenlinnassa ja kunta-asioita Lopella

Blogi, maanantaina 21.09.2015

Lopen kunnanhallitus otti tänään kantaa kuntaliitosselvitykseen Hausjärven, Lopen ja Riihimäen välillä. Kunnanhallitus päätti vastoin selvitystyöryhmän esitystä, että kuntaliitosta ei tehdä. Asia menee vielä ensi viikon maanantaina Lopen kunnanvaltuuston käsittelyyn ja päätettäväksi, mutta näyttää siltä, että kuntaliitosta ei tehdä eikä sitä Lopella kuntalaisistakaan valtaosa kannata. Toki samaan aikaan kun saimme tuoreimman katsauksen kuntamme talous ja palvelutasotilanteeseen niin tilanne on erittäin huolestuttava. Ensi vuoden budjetin valmistelu vielä kesken enkä sen yksityiskohtiin nyt voi tarkemmin mennä.

12006112_10153664598421670_6662858132355139324_n

Lopen Kokoomuksen valtuustoryhmän väkeä Hopearuohoilla iltakoulussa.

Itse en kuitenkaan tule hyväksymään sitä kehitystä, että veroja korotettaisiin ja samaan aikaan palveluita heikennettäisiin. Minusta nyt tulee sitten vastata myös siihen huutoon mitä kuntalaiskyselynkin myötä on esille nostettu. Mutta palaan näihin asioihin kun valmistelu etenee. Kunnan tulee pystytä vastaamaan asukkaidensa palveluista tulevaisuudessakin ja siitä ei ole varaa tinkiä.

Kunnanhallituksella muutenkin tänään pitkä asialista ja isoja asioita. Kunta mm. päätti lähteä mukaan ruokahuollon suureen hankintarenkaaseen. Itse nostin valtuustonpuheenjohtajana esille lähiruoan ja kotimaisen ruuan yhtenä kilpailutuskriteerinä. Kunnanhallitus kuitenkin päätti, että lähiruoka tai kotimaisen ruuan kriteereitä ei kilpailutukseen tule vaan hankinta tehdään vain hinnanperusteella. Päätös tullee siis koskemaan vuosia 2016-2020. Kilpailutus ja lainsäädäntö tällaiseen paikallisen ja lähiruoan suosimiseen olisi antanut kyllä mahdollisuudet. Ja toki myös Lopen kunnanvaltuustokin oli näin aiemmin linjannut. Mutta nyt kunnanhallituksen päätös lopulta siis vain hintaan sidottu. Valitettavasti.

Mutta kunnanhallituksen esityslista ja pian myös pöytäkirja löytyy kuntamme uusiutuneilta nettisivuilta osoitteesta: www.loppi.fi. Kurkatkaa sieltä muut asiat ja tarkemmin nuo edelläkin kerrotut. Mielelläni myös vastaan lisäkysymyksiin jos sellaisia ilmenee tai mieleen tulee.

Aamusta tänään ajelin Hämeenlinnaan. Siellä tämän viikon yritysvierailukohteena autokoulu ja autokoulualan taustajärjestön toiminta. Mielenkiintoinen parituntinen LiiTun eli Liikenteen Turvallisuuskouluttajat ry:n johdon kanssa ja myös hieman alantulevaisuudestakin. Ainakin osa vielä julkaisematonta eli en aiheeseen sen syvemmin täällä mene, mutta totean vain, että hienoa että tällaistakin osaamista Hämeestä löytyy.

Liitusta lisää netissä: www.liitu.fi.

Illalla vielä pidimme Kokoomuksen valtuustoryhmän ylimääräisen iltakokouksen ja nyt kello jo aivan liian paljon. Huomenna aikainen herätys ja Helsinki-päivää taas. Pakko siis nyt painaa pää pian tyynyyn. Huomiseen.

Kommentit