Vähän sporttisempi päivä – Toki vain katsomossa ja toimitsijana

Blogi, lauantaina 16.09.2023

Iso kiitos sadoista onnitteluista liittyen Valtioneuvoston tekemään nimitykseen, missä sain vastuulleni nyt työnsä aloittaneen Valtion Liikuntaneuvoston. Kuusitoista vuotta toki olen tuossa pöydässä saanut istua ja aikanaan jo mm. varapuheenjohtajana ja myös rakentamisjaoston puheenjohtajanakin, mutta nyt vastuulleni tuli koko homman vetämäni. Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtajuus oli tietyllä tavalla tämän oman sporttiurani yksi huipentuma ja upea päästä tekemään tätä työtä nyt myös ns. ykkösvetovastuussa.

Toimitsijapöytä valmiina 🙂 Pojat voi pelata!

No, sporttia on siis aika paljon elämässäni ja monella tavalla. Tänäänkin viikon ensimmäinen vapaapäivä oli urheilua täynnä. Päivällä kummitytön kanssa menimme Riihimäelle Cocks Areenalle Cocksin 50-vuotispelitapahtumaan. 50-vuotias Riihimäen Cocks on nykykäsipallon menestynein seura Suomessa ja tänään seuran yksi pitkäaikainen unelma täyttyi, kun 40 vuoden tauon jälkeen punakeltaiset nähtiin mukana myös naisten SM-sarjassa.

Käsipallolegenda Markku Tuomen alias Pilkun johdolla Cocksin nuori naisjoukkue lähti tänään SM-kauteen ja sai samantien kovan vastuksen, kun Cocks Areenalla vastaan asettui Helsingin IFK. IFK tällä kertaa vielä kokeneena joukkueena parempi, mutta täytyy sanoa, että hyvän debyytin Cocksin naiset tekivät.

Cocksin naisjoukkue koostuu nimittäin pääasiassa oman seuran nuorista kasvateista vain muutamalla kokeneemalla pelaajalla vahvistettuna. Kokemusta riksulaisten jengiin tuovat montenegrolainen Ana Saranovic ja unkarilainen Nora Zvolensky ja kuulemma kauden mittaan vielä riviin voi joku vahvistus liittyä. Mutta perusta on vahvaa riksulaista käsialaa ja kasvattajatyötä. Joukkueen rungon muodostaa nuoret pääasiassa vuonna 2005-2006 syntyneet seuran omat kasvatit ja se toivottavasti kantaa sitten perustaa pidemmällekin.

Miesten peliä emme Elisan kanssa jääneet nyt Riksuun katsomaan, sillä Elisa suuntasi Hyvinkäälle SCH:n salibandyn Suomensarjakauden avaukseen, missä mukana nähtiin nyt myös Elisan veli Roope Heikkilä. Ja minä sitten taasen Lopelle Lastikkaan. Lastikassa LFT:n P19-joukkue pelasi tänään 1-divarikautensa ensimmäisen kotipelin. Joukkueenjohtaja ja LFT:n työmyyrä Joutsi-Hännisen Riitta oli pyytänyt päivällä kuuluttajan hommiin ja kun aikataulu sen salli ja peliä olin muutenkin menossa katsomaan, niin mikäpäs siinä. Hauskaa talkoilua ja parhaat paikat kaukalon äärellä, kun on tarjolla.

LFT P19 pojat hävisivät tänään ihan kelpopelin jälkeen sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvalle Porin Karhuille. Mutta hyvää peliä pojiltammekin ja uskon, että kauden edetessä, kun joukkue tästä vielä vähän hioutuu, niin voittojakin alkaa tulla.

Hienosti väkeä jälleen Lastikassa paikalla ja hyvä säbätunnelma! Kiitos kaikille!

Mukana sporttinen päivä tänäänkin. Josko huomenna vaikka itsekin ehtisi vähän liikkumaankin. Nyt kello 19.53 ja koti-iltaa. Alkaa illat jo pimentyä, syksyn kohden mennään.

 

Kommentit