Turpakäräjillä Tintin kanssa – Antaa hevosten murehtia, kun niillä on isommat päät

Blogi, tiistaina 29.01.2019

Aika usein minulta kysytään, että miten rentoudun tai saanko koskaan työasioita pois mielestäni ja ajatuksistani.

Saan ja siihen on yksi ylivertainen keino. Se on rakas harrastukseni hevosten kanssa. Vajaan kaksikymmentä vuotta olen kiivennyt hevosten selkään ja teen sen aina kun vain on mahdollista. Joskus monet kerrat viikossa ja joskus sitten tuskastuttavan harvoin. Nyt en enää ole pystynyt pitämään säännöllisiä viikkotunteja kuten aikanaan ja vielä pitkään kansanedustajanakin, mutta aina kun mahdollista niin laukan nostan.

Tämän viikon ajatusten nollaus tehtiin upeimmissa keleissä miesmuistiin. Ehkä hevoset muistivat vieläkin parempia kun heillähän on ne isommat päätkin. Mutta aivan upeassa kunnossa metsätiet ja polut ja lumi vain narskui kavioiden ja tislakumien alla kun annoimme mennä.

Tiinan kanssa siis liikkeellä Hunsalan metsissä ja kun me juutuimme hetkeksi liikaa asioita murehtimaan niin johan Teeba päätti raville itse lähteä. Oli siis merkki siitä, että älkäähän nyt täällä tuollaisia jutelko vaan nautitaan nyt talvesta vaan. Ja mehän nautimme.

Lunta täällä Lopella reilu 40cm ja metsässä puista pöllysi päällemme lisää. Todella kaunista oli vanhan Hyvinkää-Läyliäinen-Hunsala-Karkkila -ratapohjalla, kun suoraa annoimme hevostemme laukkailla. Tuli se vanha toteamukseni mieleen hymyillen, että ”taisi hevonenkin nauttia”.

Tällaisia hetkiä Heinonen siis kaipaa ja näistä myös nauttii ja onhan tuo Tiina myös ystävistä timanttisin. Ja miksi en tänäpäivänä niin usein hevosenselkään ehdi kuin haluaisin niin toki se on tämä entistä hektisempi työ ja sen isommat vastuut, mutta myös ihanat lapset ja perheenisän arki. Mutta hyvin ne hevosilta oppimani taidot toimivat sielläkin. Määrätietoinen ote, ei puristeta, selvät merkit sekä kiittäen ja kannustaen!

….

Junat jälleen myöhässä ja teillä lumi kiusana. Mutta enpä valita tuon maastolenkin jälkeen. Nyt kello 11.45 ja hetki sitten päätökseen Puolustusvaliokunnan kokous ja seuraavaksi saan vieraakseni koululaisia Tervakosken koululta. Ja sitten viikon ensimmäiseen täysistuntoon.

….

Antoisa päivä takana ja mukava hetki myös Tervan lasten kanssa. Fiksuja ja kivoja koululaisia ja arvostan todella näitä opettajia jotka tuovat koululaisia myös eduskuntaan tutustumaan. Pyrin kaikki aina vastaanottamaan.

Istunnossa tänään hieman yrittäjyysteemoja ja taloutta ja työllisyyttä ja huomenna sitten turvallisuutta. Nyt junassa kotia kohden ja matkalla vielä Pääratapuolueen palaveria Päivä Räsäsen ja Tarja Filatovin kanssa. Yhdessä tehdään.

 

 

Kommentit