Tietoykkösen Hämeen Gallupin ykköspaikka yllätti ja lämmitti mieltä – Jotain on siis tehty oikein

Blogi, maanantaina 28.01.2019

Lauantaina Hämeen maakunnan lehdet julkaisivat ensimmäisen Hämeen vaalipiiriä käsittelevän gallupin. Kyse oli siis aidosta vaalipiirikohtaisesta gallupista eikä siis aiemmin tehdyistä valtakunnallisten gallupien laskelmista. Gallupissa hämäläiset Päijät-Hämeessä ja Kanta-Hämeessä pääsivät kertomaan siis mitä puoluetta omassa vaalipiirissään ja ketä ehdokasta äänestäisivät tulevissa eduskuntavaaleissa.

Hämeen Sanomat paljasti puoluekannatusten lisäksi myös ehdokaskohtaiset tulokset ja oli upea nousta tässä listassa kärkeen. En uskonut, että voisin ykkösenä olla sillä Hämeestä on tällä kaudella ministerinäkyvyyttä saanut kaksikin muuta kansanedustajaa ja ehdokasta. Ja totta kai myös vaalipiirin konkareiden ohi nouseminen tuntui hyvälle.

Kiitos siis luottamuksesta. Tänäänkin aamu alkoi Lopen Shellin Parlamentissä aamukahvilla ja sitten kierros vei ensin Tervakoskelle. Siellä aina myös vilkas keskustelu ja tänäänkin esillä niin moottoritien ruuhkat, liitäntäpysäköinti ja VR:n ongelmat sekä maaseutukuntien vetovoiman hiipuminen. Hyvät keskustelut.

Kuvakaappaukset 26.1.2019 Hämeen Sanomat

Mutta tuosta gallupista tuli kyllä fiilis, että on tässä siis tehty jotain oikeinkin ja tehty työ hyvin. Tulokset on myös siis nähty ja pantu merkille. Sain tuossa viime viikolla juuri törkyviestin missä ei sanoja säästelty. Tapani mukaan muuten vastasin siihenkin. Hieman tällä tavalla…

Monessa olenkin saanut olla mukana ja moni sellainen juttu missä olen työtä tehnyt ja vääntänyt on nyt saatu maaliin. Talouden ja työllisyyden parissa totta kai on tehty paljon yhdessä ja olen saanut olla meidän Kokoomuksen talouden ja verotuksen johtoryhmässä myös mukana. Paraikaa tällä Petteri Orpon johtamalla ryhmällä valmistelemme Kokoomuksen vero- ja talouslinjauksia tulevaan. Julkaisemme ne tässä lähiviikkoina.

Puolustuspolitiikassa on saatu myös paljon aikaan ja myös turvallisuudessa laajemminkin. Aiheita joiden parissa on ratkaisuja etsitty ja nyt onneksi myös saatu tuloksiakin aikaan. Nämä esimerkkejä siitä miten yhdessä ja yhteistyöllä on tehty. Itseasiassa ulko- ja turvallisuuspolitiikan aiheet puhuttavat koko ajan enemmän ja myös sisäinen turvallisuus mm. poliisien toimintakyky ja riittävyys. Näiden asioiden ympärillä ja myötä on myös tiimiini tullut koko ajan lisää väkeä niin Riihimäen kuin Hämeenlinnan seuduilta, mutta myös Lounais-Hämeestä ja Päijät-Hämeenkin kunnista.

Ja erilaisia pieniä isoja asioita on tehty ja väännetty ja käännetty. Muistan kuinka aikanaan osa naureskeli esimerkiksi kun nostin hevosenlannan polton sallimisen esille eduskunnassa. Nyt työ on maalissa ja hevosenlantaa voi polttaa myös pienemmissä yksiköissä talleilla ja muualla. Monelle tallille ja hevosalan toimijalle ja keskittämälle isompi asia kuin helpolla uskoisi. Tai samanlainen oli mopoauto juttu missä onnistumiseen ei monikaan uskonut. Liikenneministeri Anne Berner otti asiasta vaarin ja ensi marraskuussa nuoret saavat käyttöönsä turvallisempia oikeita nopeudeltaan rajoitettuja autoja. Nyt työn alla on harrasteajoneuvorekisteri ja myös museoautot vapautetaan katsastuksista. Ja raiskaus- ja tuomioasioissa on tapahtunut paljon ja viimeksi tässä kuussa oikeusministeri Antti Häkkänen kertoi ottaneensa pöydälleen lakialoitteeni minkä myötä vapautumista hakevien vankien vaarallisuusarviointien sitovuutta vahvistetaan.

On tärkeä, että vaaralliseksi ammattilaisten arvioimat vangit eivät jatkossa pääse vapaaksi edes hovioikeuden päätöksillä. Ja tässä samassa selvitetään myös ns. elinkautisten tuomioiden pidentämistä tapauksissa missä uhreja on enemmän kuin yksi. Ja onhan aika moni muukin asia nyt Antti Häkkäsen johdolla edennyt mitä olemme muutamien kollegoiden kanssa yhdessä esillä pitäneet. Tällaisia mm. lapsenraiskauksen saaminen rikoslakiin ja näin raiskaustuomioiden alarajojen tosiasiallinen kiristämisen. Ja nyt etenemässä tai työnalla ministeriössä on myös esityksemme missä raiskauksen tunnusmerkistöön lisätään ns. suostumuksen puute. Ja myös ensikertalaisuusmääritelmiä on tiukennettu. Osa muistaa kuinka aikanaan kirjoitin siitä, että kuinka Suomessa voi kolmen vuoden välein raiskata ensi kertaa. Nyt tilannetta on korjattu.

Ja toisaalta ollut mukana huomata, että ne viestit ja kommentit missä on sanottu, että ”Eikö teillä ole suurempia asioita murheenanne” on voinut nyt hyvin kuitata, että on toki ollut ja talous ja työllisyys ja turvallisuus mitkä olleet valiokunnissa missä itse vaikutan on aikalailla saatu näiden toisten mielestä ”pienten asioiden” rinnalla hoidettua.

Ja yllättävän paljon saan myös palautetta ja yhteydenottoja Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtajana eri lajeihin ja liikuntapaikkarakentamiseen liittyen. Silläkin saralla tällä kaudella tehty paljon ja myös tänne Hämeeseen Heinolasta Hämeenlinnaan ja Orimattilasta Lahteen Hausjärvelle, Janakkalaan jne. Ja siellä tehty juttuja niin agilityn kuin BigAirinkin parissa ja monessa muussa.

Ja kun maakunnan mieheksi itseäni olen myös mainostanut niin totta kai nämä Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen asiat ovat olleet tälläkin kaudella isossa roolissa työssäni. Lahden eteläinen kehätie oli hieno esimerkki maakuntarajat ylittävästä yhteistyöstä tai Forssan kakkostien remonttien eteneminen ja myös pääradan perusparannustyöt ja myös Riihimäen Rautatieaseman saaminen lopulta esteettömäksi. Ja sitten sellaisia juttuja mitä Valtiovarainvaliokunnan Kokoomuksen vastaavana on voinut viedä maaliin on pitkä lista Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistojen tämän vuoden korjausrahoista Aulangon Näkötornin peruskorjauksen valtiontukeenja Heinolan Lintutarhan toiminnan tuki, kantatie 54:n riista-aidat, vt3 Riihimäen työmatkalaisten liitäntäpysäköinti ja erilaiset tiehankkeet Padasjoelta Tammelaan, Lopelta Janakkalaan ja Riihimäeltä Hämeenlinnaan.

Sellainen lista tuli kun jäin pohtimaan tuota viime viikolla saamaani viestiä, että ”Kuule vi…n Heinonen, sä et saa mitään aikaan ja olen maailman pas… kansanedustaja”. Sellainenkin palaute tuli siis tähän väliin. Vastasin siis hänelle kutakuinkin tämän mitä tähän ylös nyt blogin muotoon avasin.

No kissa sen häntänsä nosti ja kertoi tällekin viestinlaittajalle alkuun tämän postauksen pohjana olleen vastauksen. Eipä vastannut tämä kuulemma Orimattilan kaveri minulle enää vastaukseni jälkeen mitään.

Mutta isoin kiitos tästä kaikesta kuuluu samalla tavalla ajatteleville kollegoille usein muuten yli puoluerajojen ympäri maan. Joskus mukaan lähtee ensin yksi kollega ja sitten toinen jne. Ja monesti työ tuottaa tulosta kun ei anna periksi ja kertoo kerta toisensa jälkeen miksi niin tai näin pitäisi tehdä. Tosiasioihin kun asiansa perustaa ja hyvin perustelee niin yleensä sen saa myös muuttua kollegoille ja ministereillekin. Ja lupaan muuten pitää hanskat kädessä jatkossakin. Slogan on sama: Maakunnan mies, valtakunnan vaikuttaja!

….

Mutta Hämeen gallupissa siis eniten mainintoja saivat lisäkseni kakkosena SDP:n Ville Skinnari, meidän Kalle Jokinen ja Vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekonen.

Tällainen liitäntäpysäköinti tulee tänä vuonna myös Riihimäelle VT3 Herajoen risteykseen. Se palvelee siis hyvin niin riihimäkeläisiä kuin myös loppilaisiakin.

Mutta ehkä Hämeen gallupin suurin uutinen oli se, että jos tämä gallup enteilee suuntia maanlaajuisesti niin SDP:n kannatus olisi vajonnut jo 19,5%. Mielenkiintoista nähdä kun seuraava valtakunnallinen gallup tulee niin onko trendi todellakin näin rajusti laskeva.

Paikkamäärissä demarit tälläkin saisivat Hämeessä yhden lisäpaikan, me jäisimme nykyiseen kolmeen, Perussuomalaiset putoaisi kahteen kansanedustajaan ja keskusta kokisi veretseisauttavan vaalitappion menettäen jopa kolmanneksen kannatuksestaan ja pudoten PS:n kanssa kahden kansanedustajan puolueeksi. Yhden paikan saisivat vasemmistoliitto, KD ja Vihreät. Ja tässä itse uskonkin Aino-Kaisan paikkansa kirkkaasti uusivan kuten myös Päivi Räsäsenkin. Turha spekuloida lehtienkään heidän putoamisella. Mutta Vihreiden paikkaan minulla on vielä vastalause sanottavana. Sen paikan otamme me kokoomukselle ja se tehdään joukkueena ja yhdessä!

Katsotaan miten käy ja pitää muistaa, että gallupit ovat vain gallupeja ja vasta huhtikuussa ääniuurnilla nämäkin vaalit lopulta ratkaistaan. Siksi en vielä vaalikentille lähde vaan hoidan työni eduskunnassa sitä ennen kunnialla loppuun asti ja täysillä. Niin niiden isojen, mutta myös pienempien asioiden parissa.

Tänään aamukahvit Shellin Parlamentissä ja sitten kierros jatkui Tervakoskelta Hämeenlinnaan ja sieltä Riihimäen kautta takaisin Lopelle.

Tänään aamulla Shellillä ensin päivän lehdet ja paikalliset turinat ja sitten kierrokselle Tervakosken Laurellin kautta Hämeenlinnaan ja sieltä Riihimäelle. Hyvä päivä ja monta mukavaa keskustelua ja kohtaamista.

Päivällä myös palaveri Elisa Hyvärisen kanssa Hämeenlinnan seudun kampanjasta. Elisa vastaa tältä osin kampanjastani ja uutta on sielläkin tulossa. Ennen hämärää ehdin vielä kuitenkin ratsaillekin. Lunta ja lauhtuva pakkanen. Pidimme kotikunnan asioista palaverin ystäväni Tiina Seppälän kanssa liikkuvassa toimistossa. Sellaiset turpakäräjät tällä kertaa.

Elisan kanssa tänään palaveri ja lounastreffit Hämeenlinnan Café Kukossa.

 

Kommentit