Tule, puhutaan! Kokoomus kiertää – Miten Suomella menee? Tänään yritysvierailu Fortumin Ekokemille ja yleisötilaisuudet Hämeenlinnassa ja Forssassa

Blogi, tiistaina 29.10.2019

Tule, puhutaan! Kokoomus kiertää – Miten Suomella menee?

Uusi kiertueemme alkoi tänään Hämeessä. Se on samalla osa omaa perinteistä syyskierrostani ja mukava olikin jälleen olla ns. tienpäällä.

Kiva tilaisuus Hämeenlinnassa. Kiitos järjestelyistä Antti Ahonen ja keskellä istuva Sari Rautio. Ja ihana, että Tarja Lehtola tuli myös mukaan ja moikkaamaan. Yhdessä.

Päivä alkoi tänään ensin yritysvierailulla Riihimäen Fortumin Ekokemille. Aikanaan aikamoisen vastustuksenkin myötä syntynyt ongelmajätelaitos on tänään merkittävä kiertotalouden edelläkävijä. Yritys kehittää koko ajan toimintaansa ja vastaa hyvin tämän päivän jäteongelmiin, mutta ennen muuta kierrätys yms. etunojalla. Itse olen Ekokemillä käynyt läpi sen historian tasaisen säännöllisesti ja oli jälleen antoisa päivittää tuoreimmat tiedot ja kuulumiset.

Riihimäeltä päivä jatkui sitten Hämeenlinnaan missä ensimmäinen yleisötilaisuutemme. Väkeä hyvin liikkeellä ja paljon uusiakin juttukavereita. Esille nousi niin liikenteen päästöt kuin tiestön kuntokin ja myös kuntatalouden paha ahdinko. Kiitosta itse sain juurikin tieasioiden eteenpäin viemisestä ja myös pääradan eteen tehdystä työstä. Nyt ihmisillä iso huoli siitä, että Rinteen hallitus pysäyttää pääradan vuosikymmenen edenneen remontin ja kehittämistyön. Yritämme tämän vielä estää oppositiosta käsin ja luoda painetta sille, että pääradan suunnitelmat kolmosvaiheesta pitää saada kuntoon ennen EU:n seuraavan rahoituskauden alkua. Nyt näyttää siltä, että tämä juna on menossa kovaa vauhtia ohi Suomelta.

Hämeenlinnassa puhutti myös siis koulukysymykset nopeasti heikkenevän kuntatalouden edessä. Tässä iso huoli onkin se, että nyt hallitus ei ole osoittamassa kunnille rahoitusta tuleville lisätehtäville. Kuntatalous on pitkään aikaan pahimmassa kriisissä ja ensi vuonna monet kunnat ovat nostamassa verotustaan ja myös tekemässä karuja leikkauksia mm. koulutukseen ja osaamiseen. Tilanne on enemmän kuin huolestuttava.

Päivän toisessa yleisötilaisuudessa Forssassa puhutti kakkostien tilanne ja myös alueen muuttotappio ja työttömyys. Kakkostielle jätin eduskunnassa ensimmäisenä allekirjoittajana talousarvioaloitteen Hämeen nipussa. Tavoite saada sille vielä korjausrahanjatkoa ensi vuodelle. Omissa aloitteissani esitin määrärahaa myös vielä Liesjärven ja Torronsuon Kansallispuistoille ja myös Aulangon peruskorjaukseen kuten myös Evolle. Haluan siis tänä vuonna alkaneiden korjaustöiden jatkuvan myös ensi vuonna. Myös pienempien teiden korjausrahoista sain Forssassa kiitosta. Tammelan tiehankkeet oli laitettu merkille kuten Teurontie, Ojajärventie jne. Nämä nyt korjattu, mutta ensi vuodelle olisi tärkeä saada nyt lisärahaa koko Hämeen alueelle ja paljon Lounais-Hämeeseen. Valmistelinkin nyt Pienemmät Valtiontiet korjausvelkahankkeen missä Hämeeseen saataisiin isompi korjausvelkarahoitus ensi vuodelle.

Onnistunut ja antoisa päivä takana tänään yhdessä mm. eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkäsen ja paikallisten kokoomuslaisten kanssa. Kokoomus on taas liikkeellä. Tule, jutellaan!

Kommentit