Kotikunnan talousarviota ja talvea kohden

Blogi, maanantaina 28.10.2019

Tänään auton alle talvirenkaat. Nyt jo maassa vähän valkoista ja näyttää siltä, että syksy etenee jo kohti talvea. Tällä viikolla eduskunnassa ei ole täysistuntoja joten hieman enemmän aikaa täällä kotikunnassa ja Hämeessä tällä viikolla. Huomenna syyskierrosta ensin Hämeenlinnassa ja sitten Forssassa ja mukana myös Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen. Tervetuloa mukaan!

Päivä tänään kodin työpöydän ääressä. Kirjoitustöitä ja vähän taustatöitä tulevaan. Iltapäivällä sitten ensin Lopen kunnan puheenjohtajisto ja sitten kunnanhallituksen kokous. Listalla syksyn kokousten tapaan ensi vuoden budjetti. Budjetti tässä vaiheessa vajaan 230 000 euroa plussalla. Tehtävää kuitenkin edelleen riittää ja kyllähän se pohdituttaa, kun yleisesti kuntakentällä menee kovin heikosti ja myös meillä väestömäärä laskenut.

Koko Kanta-Hämeen väkiluku oli viime kuun lopussa 171 035 asukasta. Väkiluku on maakunnassamme laskenut tämän vuoden aikana  329 hengellä. Viime vuonna vastaavaan aikaan väestö oli vähentynyt alkuvuoden aikana 1030 hengellä eli hieman tilanne nyt ainakin rauhoittunut jos ei vielä parantunut. Tammi-syyskuussa 2019 väestömäärän kokonaismuutos oli kuitenkin nyt parempi kuin neljänä aiempana vuonna.

Kaupungeista Hämeenlinna ja Riihimäki ovat ainoina saaneet sekä väestönlisäystä että maakuntien välistä muuttovoittoa tammi-syyskuun aikana. Seutukuntien osalta Hämeenlinnan seutu on ainoa, jossa väestön määrä on kasvanut vuoden alusta. Itse kuitenkin uskon, että tulemme tässä myös Riihimäen seudun kanssa petraamaan. Meillä sijainti erinomainen ja uskon, että Uudenmaan kasvu tulee säteilemään tännekin pienellä viiveellä.

Budjettia ja budjettia. Ja onneksi ne sisällä pitävät ihmisiä ja ihmisiä. Ja ennen muuta palveluita ja arkea.

Kommentit