Timo Heinonen tyytyväinen Pasila-Riihimäki -pääradan remontin jatkumiseen

Uutiset, torstaina 16.11.2017

Kokoomuksen kansanedustaja ja liikennevaliokunnan varajäsen Timo Heinonen on tyytyväinen, että ensi vuoden valtion talousarvion täydentävään esitykseen saatiin mukaan myös Helsinki-Tampere -pääradan remontin jatkaminen. Työn ensimmäinen vaihe on jo käynnissä ja pääradan välityskyvyn parantamisessa siirrytään seuraavaksi kakkosvaiheeseen. Tätä valmistellaan kevääksi 2018.

-Oli tärkeää, että saimme tähän täydentävään esitykseen mukaan pääradan Pasila-Riihimäki kakkosvaiheen valmistelun. Välityskyky täytyy saada paremmaksi ja tätä kautta junaliikenne toimimaan selvästi nykyistä paremmin, totesi Timo Heinonen ja muistutti myös Riihimäen rautatieaseman esteettömyyskorjauksien tarpeellisuudesta.

Hallitus päätti valtiovarainministeri Petteri Orpon esittelemässä täydentävässä talousarvioesityksessä, että junaradan Pasila–Riihimäki 2. vaihe valmistellaan niin, että hallituksella on edellytykset päättää keväällä 2018 sen sisällyttämisestä kehyspäätökseen.

-Hankkeen tavoitteena on lisätä pääradan liikennöintikykyä ja seuraavaksi suunnittelu täytyy sitten jatkaa Riihimäeltä pohjoiseen Hämeenlinnaan. Tämän jälkeen Kanta-Hämeen junaliikenne saadaan kuntoon kun raiteille mahtuu muitakin toimijoita kuin VR. Tämä on hanke mistä hyötyy koko Suomi, muistutti Heinonen.

Kommentit