Kokoomuksen Timo Heinonen: Rakentamisen kuivaketju ei saa enää jatkossa katketa

Uutiset, lauantaina 25.11.2017

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaoston puheenjohtaja Timo Heinonen on tyytyväinen tuoreesta Ympäristöministeriön antamasta asetuksesta, millä varmistetaan kosteuden hallintaa rakentamishankkeissa. Heinosen johdolla kokoomus esitti tätä aiemmin puolueen Asunto- ja rakentamisohjelmassa ja nyt vaade saadaan arkipäivään vuodenvaihteessa.

-Monta uutta taloa, päiväkotia, kouluja ja terveyskeskusta on pilattu jo rakentamisvaiheessa kun kosteudenhallinta ei ole ollut kunnossa. Tämä on yhteisten rahojen hukkaamista, mutta myös vakavaa leikkimistä ihmisten terveydellä. Hienoa, että tässä nyt vaatimustasoa nostetaan, sillä arki sitä vaatii, toteaa Timo Heinonen ja antaa kiitosta asian valmistelusta vastanneelle asuntoministeri Kimmo Tiilikaiselle.

Ensi vuoden alusta lähtien Ympäristöministeriön tuoreen asetuksen mukaisesti lupaa edellyttävälle rakennushankkeelle on laadittava kosteudenhallintaselvitys.

-Koko hankkeen kriittiset kosteusriskit pitää nyt huomioida ja myös se miten mm. rakennusaineita, elementtejä ja muita vastaavia suojataan. Myös rakenteiden kuivuminen pitää jatkossa varmistaa. Ministeri Tiilikainen totesi hyvin, että ruokaketjussa on jo pitkään varmistettu, että esimerkiksi kylmäketju ei pääse katkeamaan, mutta rakentamisessa kuivaketju sen sijaan on päästetty liian usein katkeamaan. Nyt tähän puututaan.

Ympäristöministeriön hyväksymä asetus koskee uuden rakennuksen suunnittelua ja rakentamista, mutta myös mm. rakennuksen laajentamista, korjaus- ja muutostöitä ja rakennuksen käyttötarkoituksen muutoksia. Ympäristöministeriö julkaisee myöhemmin asetuksen tueksi annettavat ohjeet.

Kommentit