Timo Heinonen: On tärkeää, että suomalaiset luottavat ulko- ja turvallisuuspolitiikan hoitoon

Uutiset, keskiviikkona 29.11.2017

Kokoomuksen kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Timo Heinonen on tyytyväinen tuoreeseen MTS:n tutkimuksen tietoon siitä, että suomalaisten luottamus ulkopolitiikan ja turvallisuuspolitiikan hoitoon on vahvaa ja jopa viime aikoina vahvistunut. Kolme neljästä pitää Suomen ulkopolitiikkaa hyvin hoidettuna ja neljä viidestä kokee samoin puolustuspolitiikan kohdalla.

-Suomalaiset antoivat tutkimuksessa kiitosta siitä, että suhteita on hoidettu hyvin kaikkiin maihin, naapurimaat ja Venäjä erityisesti huomioitiin. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tässä toiminut hyvin ja esimerkiksi tavannut viimeisen vuoden aikana kaikkien kolmen suurvallan Venäjän, Kiinan ja Yhdysvaltain presidentit. Kansalaisten vastauksissa juuri presidentti Niinistön rooli korostui ulkopolitiikan hoidon kiitoksissa, toteaa Timo Heinonen.

Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan jokavuotisessa suomalaisten mielipiteitä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, maanpuolustuksesta ja turvallisuudesta selvittävä tutkimus antaa myös kansalta vahvan tuen nykyiselle puolustusjärjestelmällemme mikä nojaa yleiseen ja yhtenäiseen asevelvollisuuteen.

-Kahdeksan kymmenestä kannattaa nykyistä asevelvollisuusjärjestelmää. Myös puolustusmäärärahojen korotus saa kansalta tukea. Myös maanpuolustustahto on jälleen nousussa yhden vuoden laskun jälkeen. Yli 70 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että maatamme on puolustettava aseellisesti, vaikka tulos näyttäisikin epävarmalta.

Suomalaisten tuki myös sotilaalliselle yhteistyölle Ruotsin kanssa on vahvaa. 94 prosenttia suhtautuu Suomi-Ruotsi -yhteistyöhön myönteisesti ja EU:nkin kanssa tehtävää puolustusyhteistyöhön lähes 90 prosenttia. Myös Yhdysvaltain kanssa tehtävään yhteistyöhön enemmistö suomalaisista suhtautuu myönteisesti.

-Lähes yhdeksän kymmenestä suomalaisesta on myös henkilökohtaisesti itsekin valmiita osallistumaan maamme puolustamiseen. Ja tärkein syy tähän on maamme itsenäisyys ja sen turvaaminen kaikissa tilanteissa. Tämä on minusta hieno lahja ja kunnianosoitus kansaltamme 100 vuotta täyttävälle isänmaallemme, totesi Timo Heinonen.

 

Kommentit