Timo Heinonen: Valtion Liikuntaneuvosto esittää 23 liikuntahankkeelle tukea vuodelle 2018

Uutiset, keskiviikkona 29.11.2017

Valtion Liikuntaneuvosto antoi lausuntonsa liikuntapaikkojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelmasta vuodelle 2018-2021. Rahoitussuunnitelma ohjaa tulevien vuosien valtiontukia liikunta- ja urheilupaikkojen rakentamishankkeille. Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja Timo Heinonen on tyytyväinen uuden Veikkauksen tuottoon ja näin tulevinakin vuosina voidaan kuntien rakennushankkeita tukea noin 21 miljoonalla eurolla.

– Hankkeita ja hakemuksia tuleville vuosille on tässä vaiheessa 134 ja ne jakaantuvat niin, että suurinosa hankkeista on liikuntasaleja ja -halleja, mutta myös paljon uimahalleja, jäähalleja ja ulkokenttiä. Myös muiden liikuntapaikkojen määrä kasvaa eli tällaisia hankkeita on listoilla 33, toteaa Timo Heinonen.

Valtakunnallisesti merkittävinä hankkeina VLN varaa valtiontukea Mäkelänrinteen Urhea palloilu- ja monitoimihallille, Helsingin sisäampumaurheilukeskus Napakympille ja Tampereen Monitoimiareenalle. Myös Olympiastadion jo aiemmin päätettyjä valtiontukien häntiä tulee maksatukseen vielä neljänä seuraavana vuonna.

– Meillä Hämeeseessä hankkeita on varauduttu tukemaan ensi vuonna Heinolan lukion liikuntasalia (750 000€) ja vuonna 2019 Hausjärven Ryttylän koulun liikuntasalia (750 000€) ja lähiliikunta-alueita ja 2020 Orimattilan uimahallia (400 000€), luettelee Heinonen.

Rahoitussuunnitelma ei vielä ole sitova päätös valtiontuesta, mutta erityisesti ensimmäisen vuoden osalta se on yleisesti hyvinkin pitävä.

– Varsinainen päätös tehdään aina vasta kyseisen vuoden alettua, mutta tämä rahoitussuunnitelma on jatkovalmistelua ohjaava. Olemme Hämeessä hyvin valtiontukea saaneet ja olen tyytyväinen, että näin on myös tulevina vuosina. Toivottavasti hakemuksia tulee myös lisää ja saamme niitä tulevien vuosien listoille vielä mahdutettua. Kokonaan varaamatonta rahaa listalla on varsinkin suunnitelmavuosilla reilummin, toteaa Heinonen.

Valtion Liikuntaneuvoston lausunnon myötä rahoitussuunnitelma etenee nyt Opetus- ja kulttuuriministeriöön urheiluministeri Sampo Terhon (sin) hyväksyttäväksi.

 

 

Kommentit