Kokoomus sai eurooppalaisen suurkongressin Suomeen

Uutiset, maanantaina 04.12.2017

Euroopan kansanpuolueen EPP:n kongressi järjestetään Helsingissä 7.-8. marraskuuta 2018. EPP:n puoluekokous on yksi suurimmista Suomessa järjestetyistä kansainvälisistä poliittisista kokouksista.
EPP:n valtuusto teki päätöksen kokouksen järjestäjästä tänään illansuussa Brysselissä. Euroryhmän kokoukseen osallistunut kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo iloitsi päätöksestä Brysselissä. EPP:n kongressia ei ole koskaan aikaisemmin järjestetty Pohjois-Euroopassa.

– Eurooppalaisen suurkongressin saaminen Helsinkiin on loistava uutinen paitsi kokoomukselle myös Suomelle. Kokoomus täyttää ensi vuonna sata vuotta. Olen ylpeä, että pääsemme isännöimään kokousta juuri juhlavuonna. Samalla meillä on tilaisuus tehdä eurooppalaista poliittista perhettämme aiempaa tutummaksi suomalaisille, Orpo sanoo.

Kongressi tuo Suomeen kaikkien eurooppalaisten EPP-puolueiden puheenjohtajat ja kaikkiaan 2000–3000 kokousvierasta. Helsinkiin tulee useita eurooppalaisia pääministereitä ja valtiojohtoa Saksan liittokanslerista lähtien. Kongressissa valittaneen myös EPP:n kärkiehdokas seuraaviin eurovaaleihin.
Kokouspaikkana on Helsingin Messukeskus. Kansainvälinen kokous näkyy myös Helsingin katukuvassa.

EPP on EU-parlamentin suurin poliittinen ryhmä. Siihen kuuluu 77 puoluetta ja kumppanipuoluetta 41 maasta. Kokoomus on ollut EPP:n jäsen siitä saakka, kun Suomi liittyi Euroopan unioniin vuonna 1995.

Tagit: EPP, petteri orpo,

Kommentit