SDP mahdollinen nousu hallitukseen ei saa tarkoittaa pääradan ja Lahden ohittamista

Kynästä, maanantaina 07.01.2019

Etelä-Suomen Sanomat nosti aiheellisen huolen esille pääkirjoituksessaan 2.1.2019. Lehdessä siteerattiin SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen joulukuun alun puhetta Lappeenrannassa. Demarijohtaja nosti siellä kaikkien yllätykseksi esille Itäradan ja sivuutti näin samalla Suomen pääradan ja myös Lahden radan.

Minua Rinteen puheet Lappeenrannassa eivät lopulta yllättäneet sillä SDP:n ensi vuoden vaihtoehtobudjetissakaan ei päärataa itseasiassa mainita sanallakaan. Demarit eivät esittäneet pääradalle erillistä suunnittelurahaa vaikka julkisuudessa muutamat ovatkin kovasti puhuneet siitä ja radasta. Rinteen puheet vahvistivat tätä käsitystämme että demareiden hankelistalla nyt päärata ei ole listan kärjessä.

Etelä-Suomen Sanomat kirjoitti, että 2 miljardin Itärata kulkisi ”Helsingistä Porvoon kautta Kouvolaan. Samalla Lahti ja Päijät-Häme jäisivät kohtalokkaalla tavalla pussiin. Lahden kautta kulkeva kaukojunaliikenne loppuisi kuin seinään.” Itärata siis ohittaisi Päijät-Hämeen ja Lahden ja olisi myrkkyä koko Kasvu-Suomelle ja pääradan 3 miljoonalle asukkaalle.

Päijät-Häme tukeekin aivan oikein pääradan kehittämistä. Pääradan toimivuus ja välityskyvyn parantaminen säteilee nimittäin myös Lahden oikoradan toimivuuteen ja aikanaan Keravalta tuleva suora yhteys lentokentälle on myös pääradan ja oikoradan kannalta elintärkeitä jatkohankkeita. Tämän osana valmiiksi täytyy saada ensin vuoteen 2020 jatkuva pääradan remontin kakkosvaihe ja jo valmistelussa oleva välityskyvyn parantaminen. Tähän suunnittelun aloitusraha on jo alkaneen vuoden budjetissa ja toivottavasti saamme pian nyt alkuvuodesta vahvistuksen suunnittelun jatkorahoituksesta. Kevään hallitusohjelmaneuvotteluissa ratahankkeet pitää olla siis oikeassa järjestyksessä niin, että Päijät-Hämettä ja Kanta-Hämettä ei ohiteta.

Toivottavasti nyt pääradan ja oikoradan varren demarivaikuttajat saisivat äänensä puolueessaan kuuluviin ja joukot maamme tärkeimmän liikennehankkeen tueksi yhtenä rintamana yli hallitus- ja puoluerajojen. Pääkirjoituksessa todettiin myös aivan oikein, että Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Uudenmaan on yhdessä tehtävä työtä pääradan eteen. Olen tismalleen samaa mieltä ja toivotankin kaikki talkoisiin mukaan ja avuksi.

Emme saa antaa tämän junan nyt pysähtyä edes siihen, että SDP mahdollisesti nousisi ensi keväänä hallitukseen.

Timo Heinonen

Kansanedustaja (kok)

Valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsen

Kommentit