Puhe Maailmanmestari Ville Lastikalle – Lopen kunnanvaltuuston Maailmanmestarin Mitalikahveilla

Kynästä, keskiviikkona 09.01.2019

Maailmanmestari Ville, Villen äiti ja isä. Kasvattajaseuran LFT:n edustajat ja muut paikalla olijat.

Minulla on erityisen mieluisa tehtävä onnitella Ville sinua Salibandyn Maailmanmestaruudesta.

Me olemme Lopella äärimmäisen ylpeitä ja ennen muuta onnellisia sinun menestyksestä.

Olit 22-vuotiaana Suomen Maailmanmestaruuden voittaneen joukkueen kuopus, mutta roolisi oli tärkeä. Kuudessa MM-pelissä olit joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja 5+5 tehoilla. Se kuulemma yllätti monet – ei meitä.

Olet loppilaisen LFT:n kasvatti. Omista nuoruusvuosistasi nostit esille mestaruuden jälkeen erityisesti Terho Metsälän ja Jorma Koskisen. Mutta myös Arto Salon, Olli Aallon ja Tomi Hietasen.

LFT96 voititte aikanaan Suomen mestaruuden. Sitten kausilla 2014–2015 ja 2015–2016 voitit Steelersin paidassa miesten 1. divisioonan runkosarjan pistepörssin (51+20 ja 34+28). Ja vuoden 2015 kohokohtiin kuului ehdottomasti nuorten MM-kulta ja kisojen pistepörssin voitto. Itseasiassa Ville on tuosta joukkueesta ainoana noussut miesten MM-joukkueeseen.

Kansainvälistä kokemusta toi myös kausi Sveitsin liigassa, joka keväällä 2017 huipentui mestaruuteen Wiler-Ersigenin riveissä sekä pudotuspelien pistepörssin voittoon.

Viime kaudella olit salibandyliigan pistepörssin seitsemäs (34+14) ja vahva pistetahti on jatkunut myös tämän kauden liigassa.
Joulukuussa sinut valittiin Kanta-Hämeen Parhaaksi Urheilijaksi.

Ville. Sinut muistetaan aina täällä Lopella kohteliaana ja reippaana nuorena. Taisit olla aikalailla ainutlaatuinen kaveri myös siinä, että jos oikein ymmärsin niin sinä pääsit pelaamaan Elmolaan myös kesäisin salin ollessa kiinni. En tiedä oliko siihen lupaa, mutta vanha sanontahan menee niin, että anteeksi saa helpommin kuin luvan. No olisi sinulla lupa ja hienoa, että Tomi ja muut näkivät sun ainutlaatuisuuden ja himon ja halun pelata ja mahdollistivat sen näin.

Luin Facebookista, että myös teidän kotitiellä ”on annettu anteeksi” se jatkuva pelailu siinä katualueella. Kuulemma monet kerrat siellä puhistiin, että taas ne lapset siinä palloilevat. Eivät silloin tienneet, että siinä valmistaudittiin maailmanmestariksi.

Ehkä tämä on hyvä ohjeena ja neuvona myös meille aikuisille tänään. Annetaan mieluummin lupa tehdä ja pelata. Jalkalistoja ja ovenkarmeja saa lisää ja sitä kautta myös mestareita.

Ville, Maailmanmestari, Me haluamme Lopen kunnan, lapsuuden ja nuoruutesi kotikunnan puolesta onnitella sinua. Ylipienestä Elmolasta ja siltä kuuluisalta parketilta maailmanmestariksi ja yhdeksi ehkä jo maailman halutuimmaksi pelaajaksi on ollut pitkä tie. Olet sen tehnyt ennen muuta itse määrätietoisella työllä ja periksiantamattomalla asenteella, mutta aina muistaen, että salibandy on joukkuepeli ja siinä menestytään vain yhdessä.

Haluan Lopen kunnan ja kunnanvaltuuston puolesta ojentaa sinulle 2000 euron stipendin. Toivottavasti käytät sen tyylillesi uskollisesti järkevästi. Vaikkapa sitten kauden jälkeen pieneen lomailuun. Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtajana, itse itselleni ottamin valtuuksin, annan sinulle kauden jälkeen luvan olla ainakin viikon ihan vaan Lopen Uupunut. Et ehkä kauempaa malta paikallasi olla sillä edessäsi on uusia upeita kausia.

 

Kommentit