Rakas Riksu ottanut hyvin Riihimäen Asematapahtuman paikan – Sää suosi ja väkeä oli liikkeellä

Blogi, sunnuntaina 08.09.2019

Hieno päivä tänään Syyskiertueeni merkeissä Riihimäellä. Perinteinen Asematapahtuma sai jatkoa viime vuonna uutena Rakas Riksu -kaupunkifestivaalina ja nyt toinen kerta osoitti sen, että uusi tapahtuma ja uudet paikat ovat lunasteet paikkansa hienosti. Väkeä oli kauniissa syyssäässä liikkeellä valtavasti ja koko ajan juttukavereita riitti ja ajoittain jonoakin oli juttusille. Tänään puhuttivat mm. päärata, Kevytautot, teiden kunto ja nyt tehtävät tieremontit ja myös keliakikorvauksen palauttaminen. Ja olihan niitä aiheita monia muitakin.

Aika meni Graniitin aukiolla kuin siivillä ja mukava oli muuten myös tunnelma. Kollegoistani liikkeellä myös monia ja vaikka nyt osan kanssa osat ovatkin vaihtuneet hallituksen ja opposition välillä niin yhteistyötä tehdään ja pitääkin tehdä. Aika-ajoin tulemme varmasti haastamaan ja myös kyseenalaistamaan hallituksen toimia ja ratkaisuja, mutta silloin kun on kiitoksen paikka niin silloin kiitostakin tulemme antamaan. Rakentavaa oppositiopolitiikkaa ja hallituksen kirittämistä yhä parempiin suorituksiin ja ennen muuta oikeaan suuntaan.

Kiitosta tänään sain työstäni Hämeen teiden kuntoonlaittamiseksi. Hausjärveltä kiitosta Puujaantien hienosta uudesta pinnasta ja siitä, että työ tehtiin nyt hyvin. Myös Selänojantien kunnostusta kiiteltiin. Lupasin jatkaa työtä näidenkin parissa myös oppositiosta käsin ja muutamat korjaukset vielä mm. Lopen sorateilla lähdössä tälle vuodelle liikkeelle ja rakenteilla nyt myös jo Herajoen VT3:sen uusi liitäntäpysäköinti. Kantatie 54:n riista-aita pitäisi myös lähteä lähiaikoina liikkeelle, mutta urakka kuulemma sen verran työläämpi, että normaalilla laskutavalla rahat sille esittäessäni ja varatessamme olisi niiden pitänyt riittää Riihimäeltä aina Topenon ja Vojakkalan alueelle, mutta nyt raha riittää vain Joentaakse. Yritän vielä vääntää niin, että ainakin Jokiniemen Shell – Lopen Neste väli saataisiin samantien myös kuntoon. Pidän teidät ajantasalla.

Kevytautoasia myös nostatti tunteita. Niin puolesta kuin vastaankin. Tuomitsen tiukasti uhkailut asiaan liittyen ja nyt pitäisi vain kaikkien kunnioittaa eduskunnan lähes yksimielistä päätöstä ottaa Suomessa käyttöön uudet kevytautot ja tyytyä tekemään siihen mahdollisimman pikaisesti mahdollisesti vaadittavat pienet korjaukset. Vuoden jatkoaika on kyllä luvalla sanoen parlamentarismin halveksintaa ja tuntuu, että osan tavoitteena on edelleen kävellä eduskunnan tekemän kesvyautopäätöksen yli. Pidän tässä ehdottomasti nuorten puolta ja Kokoomus on myös sitoutunut siihen, että muutokset voidaan tehdä, mutta ne tulee tehdä tämän syksyn ja loppuvuoden aikana. Minusta ehdoton takaraja kevytautolainsäädännön voimaansaattamiseksi on 1.1.2020 eli nyt vuodenvaihde. Jos muuta esitetään niin se on syytä arvioida vielä myös perustuslakivaliokunnassakin. Eduskunnan päätöksiä tulisi ja tulee myös uuden hallituksen kunnioittaa.

Olihan niitä aiheita muitakin keskusteluissa. Päärata puhutti ja huoli siitä, että nyt pysähtynyt suunnittelu vie meiltä EU:n raidetuet ohi suun. Tästä aiheesta kirjoitin eilen Hämeen Sanomissa ja julkaisen tuon kirjoitukseni myös täällä kotisivuillani Kynästä-sivulla vielä tänään. Ja myös hallituspuolueiden lupaama koulutusmiljardi mikä nyt on muuttunut kymmeniksi miljooniksi sinne tänne aiheutti muutamankin aika kipakan keskustelun. Tuntui, että niin lukioissa kuin ammattikouluissakin tilanteesta ollaan kärmeissään. Ymmärrän hyvin. Yritetään vielä saada muutamia muutoksia valtion budjettiin tähänkin liittyen ja ainakin itse uskon, että asettamamme paine mm. korkeakouluille luvattua ja nyt vain osaan siitä jäävää lisärahoitusta kohtaan tulee korjaamaan vielä budjettiesitystä oikeaan suuntaan. Uskon, että pystymme tässä asiassa oppositiostakin saamaan muutosta ja korjausta aikaan.

Hieno päivä! Kiitos Riihimäen kokoomuslaisille meidän pisteen järjestelyistä ja kaikille hyvä yhteishengestä ja yhdessä tekemisestä. Riihimäeltä ehdin vielä hetkeksi sitten metsäänkin piippailemaan metallinpaljastimen kanssa ja formuloitakin pääsimme perheen kanssa jännittämään. Nyt ruokaa laittamaan ja huomenna sitten uusi työviikko.

Kommentit