Poutapäivä ja Lahden Kuukausimarkkinat – Lahden Eteläinen Kehätie keräsi markkinaväeltä kiitosta

Blogi, keskiviikkona 04.07.2018

Tänään Kesäkiertueeni jatkui Päijät-Hämeen puolella. Joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona järjestetään Lahdessa Kuukausimarkkinat ja nyt siis heinäkuun markkinapäivän vuoro. Mukana jälleen vaikka tällä kertaa paikalla ei ollutkaan kokoomustelttaa. Markkinahumussa kuitenkin juttukavereita riitti ja vuosien työ näyttää tehneen kasvot tutuiksi aika monelle. Hihasta nypättiin useamman kerran ja kahvillakin poikettiin.

Lahden eteläisen kehätien rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa.

Lahden torilla puhutti tänään mm. alueen edelleen korkea työttömyys ja kysymykset siitä miten alue pääsisi paremmin kiinni talouskasvun tuomaan työllisyydenkin paranemiseen. Myös muutamat liikunnan isommat hankkeet puhuttivat ja kysyjiä kiinnosti se miten hankkeille voisi saada meiltä Valtion Liikuntaneuvoston kautta rahoitusta. Myös isot tapahtumat olivat samoissa keskusteluissa esillä ja erityisesti nyt viime viikonlopun ensimmäinen Suomen Ironman -kisa, mutta myös talviurheilun tulevat arvokisat ja myös se, että voisiko myös ampumahiihto keskittyä jatkossa Lahteen. Minusta voisi hyvinkin jos vain lajiliitto lopultakin ymmärtäisi paikan parhauden. Mielelläni olisin osaltani tukemassa ja jeesaamassa myös tämän infran rakentamista Salppurille. Työnalla on muuten myös olympialaisten alla esittämäni Suomen BigAir ja toivottavasti sen tuesta voitaisiin tehdä ratkaisuja jo loppuvuodesta. Olisi iso juttu meidän talviurheilulle.

Muutama kysymys myös Iitin Kymiringistä. Etenemässä sekin ja toivottavasti 2020 päästään jo rataa ajamaan ja myös ympäristön infraa kehittämään. Paikasta tulee yksi maamme arvokkaimpia urheilukohteita ja uskon, että tuo myös takaisin sinne panostetut rahat aikanaan.

Lahden torilla puhutti myös eilisen Hämeenlinnan kuukausimarkkinoiden tapaan liikennehankkeet. Lahden eteläisen kehätien rahoituksesta sain kiitosta. Iso päätös tällä kaudella ja siitä kiitos liikenneministeri Anne Bernerille. Nyt työt jo käynnissä ja tämä hanke avittaa myös Kanta-Hämettä, kun itä-länsi-suuntainen liikenne pääsee sujuvasti ja turvallisesti läpi tai oikeastaan jatkossa ohi Lahden keskustan. Mutta pienemmät tiet puhuttivat täälläkin hieman soranrahisevin äänin. Tai oikeastaan soraa kaipaavin äänin. Voin luvata, että lisärahoitus ja Korjausvelka 2 -ohjelma ei jää ainakaan minusta kiinni. Sen verran paljon olen teiltäkin tiestön kunnosta palautetta saanut ja tiedän, että tehtävää riittää. Niin toinen mistä kiiteltiin meitä Valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäseniä oli Kimolan Kanavan lisärahoitus. Tärkeä hanke ja halusimme varnistaa, että remontti etenee suunnitellusti.

Lahdessa tapasin myös yhden hyvän Hämeenlinnan Opettajankoulutuslaitoksen aikaisen ystäväni. Miian kanssa ystävystyimme OKL:ssä ja sieltä asti pidetty yhteyttä niin kuin monen muunkin opiskelukaverin kanssa. Eilen Nihdin Kaitsun tapasin Hämeenlinnassa ja monta muuta tässä kevään aikana myös eduskunnassa kun opettajakollegat toivat luokkiaan kevätretkillä vieraakseni eduskuntaan. Mukava kohtaamisia ja hienoja muistoja.

Mökillä taas. Kello 17.52 ja kaunis ja vieläpä vapaailta.

Päivästä tuli aamun kovan usvan jälkeen kauniin aurinkoinen. Oliko tämä nyt sellainen tyypillinen suomalainen kesäpäivä. Ehkäpä ja ainakin iltapalan tuoreet Selinin mansikat siitä sellaisen teki. Kiitos tästä päivästä ja kohtaamisista. Yhdessä eteenpäin.

Kommentit