Urani laajin kesäkiertue toreilla ja turuilla – Tänään Hämeenlinnan Kokoomusnuorten kanssa Kuukausimarkkinoilla

Blogi, tiistaina 03.07.2018

Mahtavaa nuorten porukkamme! Tänään tiimiini liittyi mukaan myös Mari Pinomäki (oik) ja muutama muukin tuli kyselemään miten vaaleissa voisi olla avuksi. Olen kiitollinen!

Olen oikeastaan aina rakastanut kesätapahtumia. Lapsuudesta en niitä muista, mutta ehkä oma tekeminen rakastutti niihin. Aloin jo nuorena itse tekemään tapahtumia ja markkinoita ja sieltä se varmaan halu osallistuakin sikisi. Jo ennen poliitikon uraani kiersin niin kesätorit, kesäteatterit kuin kesätapahtumatkin ja kun toritapahtumista myöhemmin tuli osa myös tätä työtäni niin ei muutosta oikein edes huomannut.

Kesäisin tulee kierrettyä monet kymmenet markkinat ja kesätorit ja parhaina vuosina kymmenkunta kesäteatteriakin. Tänä kesänä Kesäkiertueeni on yllätykseksi jälleen laajin. Tapahtumia on kalenterissa ennätysmäärä ja mennään ristiin rastiin Hämettä, mutta myös aika paljon ympäri maatakin. Kesätorien ja -tapahtumien lisäksi kesäkahviloita, lähiruokapuoteja ja kesäravejakin on kalenteriin tullut aikamoinen määrä.

Tänään Heinäkuun Kuukausimarkkinat veivät Hämeenlinnaan. Hämeenlinnan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Elisa Hyvärinen ja Hämeen Kokoomusnuorten vt. puheenjohtaja Hanna Puntila ovat isossa roolissa minun ensi kevään eduskuntavaalikampanjassani ja tänään olinkin Hannan ja kumppaneiden kanssa Hämeenlinnassa teltalla. Ei vielä kampanjaa, vaan tätä normaalia kiertämistä ja ihmisten kanssa jutustelua. Henkenä siis ”Tavattavissa vaalien välissäkin”.

Kokoomusnuorten teltalla tänään riitti väkeä ja mukavia kohtaamisia. Uusia kavereita ja vanhoja tuttuja ja todellakin laidasta laitaan juttuja. Sote totta kai puhutti, mutta myös maanpuolustusasiat, koulutus ja varhaiskasvatus ja myös harrastustakuu. Ja palautetta tuli myös jätehuoltoasioista ja siitäkin miten Hämeen sotea tulisi eteenpäin viedä.

Mukava oli tänäänkin huomata ja kuulla kuinka ihmiset odottavat ja toivovat soten valinnanvapautta. Nykymalli ei toimi monessakaan paikassa ja varsinkin maaseudulta palvelut on karannut kauaksi. Tänäänkin yksi Tuuloksessa asuva kiitteli kovasti sitä miten valinnanvapaus toi heille lääkäripalvelut takaisin lähelle. Näin se toimii eikä siinä siis todellakaan ole mitään sellaista pelättävää mistä vihervasemmisto pelottelee vaan nimenomaan nyt nykyisestä vain työssäkäyvien ja yksityislääkärille maksamaan pystyvien etuoikeudesta tehdään jokaisen suomalaisen perusoikeus. Se on muuten kova juttu.

Tieasioiden hoidosta myös tuli minulle kiitosta ja palautettava mm. Mommilantien peruskorjauksen lisärahoituksesta. Korjausvelka työtä tuleekin jatkaa ja parantaa myös teidän kesä- ja talvikunnossapitoa. Tähän vääntöön sain useammaltakin markkinakävijältä tukea ja vääntövoimaa. Niin ja kiitosta sain myös mopoautojen korvaamisesta oikeilla nopeudeltaan rajoitetuilla autoilla ja myös museo- ja harrasteajoneuvorekisteriesitylseni puhutti. Kaikki nämä nyt etenemässä valmistelussa ja toivottavasti syksyllä jo sitten valiokunnassakin.

Hieno päivä ja kiitos Hannalle, Laineen Rosalle Kokoomusnuorille! Huomenna sitten Lahden Kuukausimarkkinoiden tunnelmiin. Hihasta saa tulla nyppäsemään sillä siellä ei tällä kertaa Kokoomus-telttaa ole, mutta minä ja varmaan muutama tuhat muutakin on. Kesä!

 

Kommentit