Politiikon pitkä kuuma kesä, tapahtumat ja tilaisuudet peruttu – Onneksi Mikkolan Maalaismarkkinat sentään järjestettiin

Blogi, lauantaina 18.07.2020

Mikkolan Suoramyynnin Maalaismarkkinat ja olihan taas väkeä. Kiitos Anne ja Antti! Ja koko Heikin poppoo!

Suomessa tuntuu lähes kaikki tapahtumat perutun tänä suvena. Suomen MM-rallia ei ajeta, mutta muualla kisataan jo täyttä päätä. Kymiringin avajaiskisa peruttiin, mutta Jeren avaa MotoGP -kauden. Kuninkuusravit ajetaan minimiyleisöllä ja myös muita urheilutapahtumia ahdistetaan edelleen kovilla rajoitustoimilla. Kesältä on peruttu Tangomarkkinat ja Iskelmä Festarit. Ja myös Perunankukkapäivät ja Lammin Sahtimarkkinat. Samaan aikaan Euroopassa houkutellaan jo turisteja erilaisiin tapahtumiin ja herätellään kesään elinvoimaa. Suomen rajut ja edelleen jatkuvat rajoitustoimet tällaisessa korona-tilanteessa ovat kyllä aivan ylimitoitettuja. Pienen maan vähät tapahtumat ja myös niistä leipänsä saavat artistit ja muut tapahtuma-alan ammattilaiset tukahdutetaan hengiltä tätä menoa. Laskusta tulee pitkä ja kallis.

Mutta onhan tällainen tyhjän kalenterin kesä myös poliitikolle tuskaa. Ei markkinoita. Ei tapahtumia. Ei Suomi Areenaa. Ei mitään sellaista mistä ammattipoliitikko saa virtaa. Eipä ole tavattavissa mainoksiakaan juurikaan tarvinnut tehdä. Toivottavasti sitten ensi suvena taas.

Mutta onneksi sentään kaikki eivät periksi anna. Tänään vietettiin nimittäin juuri 75 vuotta täyttäneen nelinkertaisen maailmanmestarin Heikki Mikkolan perustamalla Suoramyyntitilalla perinteisiä Maalaismarkkinoita. Paikka alallaan yksi maamme vanhimpia ja elinvoimaisempi tänäänkin kuin koskaan. Hienon tapahtuman tilan nykyiset pitäjät Anne ja Antti Mikkola olivat jälleen loihtineet. Paljon nähtävää ja ostettavaa ja hienoa kesätunnelmaa.

Myös poliitikko sai sitä mitä on kaivannut. Monta mukavaa keskustelua ja kohtaamista. Tänään keskusteluissa mm. Lopen ja maaseudun laajemminkin nopeat tietoliikenneyhteydet. Me Lopella paraikaa panostamme kuntana näihin paljon ja mm. Järventaustan kylällä osuuskunnan toimesta piuhoja maahan paraikaa laitetaan. Luodaan siis edellytyksiä asua ja myös tehdä töitä ja yrittääkin täällä. Kiitos siis Järventaustan väelle erityisesti.

Mikkolassa puhutti myös koronan nykytilanne, teiden rapistuva ja liian alhainen asfaltointimäärä ja myös EU:n tulevaisuus ja nyt käsittelyssä oleva historiallisen massiivinen elpymisrahasto. Itse en sitä ole nykymallissa missään tapauksessa hyväksymässä. Lahjarahaa ei pitäisi olla maille lainkaan eikä ainakaan yli puolta kokonaisuudesta. Mallin pitää myös olla vahvasti sidottu oikeusvaltioperiaatteeseen ja olla myös tarkkarajainen ja aikataulultaan suunniteltua lyhytaikaisempi. Muuten itse tulen sitä vastaan eduskunnassa äänestämään. Holtittomien Etelä-Euroopan maiden talousongelmia ei saa Marinin hallitus kuitata suomalaisten veronmaksajien huoleksi.

Kotimatkalla ajelin vielä Madamen kanssa Pilpalan Lättähatulle. Siellä Jaskalla Indian-pyörien ja vähän muiden iso tapahtuma. Kuinkahan monta moottoripyörää Lättiksellä mahtoi tämänkin päivän aikana käydä? Ehkä ainakin viisisataa ja kalleimmat 50k euroa. Sellaisia pelejä. Mutta kyllähän se minun Pikkuveli -Pappatunturi on kuitenkin söpöin.

Mukava päivä takana. Aurinko paistaa edelleen ja lämmintä piisaa. Vielä on kesää jäljellä! 🌻☀️❤️

Kommentit