Kolme yötä jouluun on…
Laskin ihan itse… Vai miten se joululaulussa laulettiinkaan. Mutta joka tapauksessa joulu sieltä jo pikku hiljaa Pekkalan ovellekin kolkuttelee. Tänään oli vuorossa Pekkalan hämäläisen joulupöydän kunkku eli joulukinkku. Mikä sitten on joulupöytämme kruunu, niin se onkin sitten vaikeampi juttu päättää? Aika korkealle nousee Hevosojan Heikkilän talon mummin piimäjuusto ja toki tänä päivänä myös omia suosikkejani ovat lukuisat kalat.
Mutta jos piimäjuusto ei ole tuttu juttu, niin kannustan kyllä kokeilemaan. Alla olevassa viime joulun blogissani julkaisin myös tuon Hilkka-mummin piimäjuustoreseptin ja sama tuoksu tuoksuu jo nytkin täällä Pekkalan tuvassa. Perinteisiä tuoksuja ja makuja.
24.12.2023: Hevosojan Heikkilän piimäjuusto on Pekkalan pöydän suussa sulava herkku
Mutta tänään aamulla jo pihalta kuului ääniä ennen kahdeksaa. Ystäväni Santeri hääräsi jo savustamon luona, kun ulos kömmin ja pian hirsien raosta jo hiipikin savu ulos. Hirsien sisään laitoimme pari joulukinkkua ja Tuomolan Tompan kauriin paistin ja pian pihaan ilmestyi myös Kuparisen Kari peuranyytteineen. Pekkalan Savustamo sai töitä.
30.9.2023: ”Sellaisia mitkä ovat palaneet ja sellaisia mitkä eivät vielä ole palanneet”
Pesään pala tammea ja sitten leppää ja pian lämmön olivat siellä tavoitetasossa noin 80 asteessa ja siinä niitä nyt sitten pidellään iltaan asti. Katsotaan miten kinkut siellä savuhuntua ottavat.
….
Savustamo tekee töitään uupumatta ja valittamatta. Lumityöt jo myös tehty ja hain myös himmelin tupaan.