Lopen Lehti 11.11.2021: Maaseudun tiet tarvitsevat puolustajia

Kynästä, torstaina 11.11.2021

Eduskunta päättää jälleen ennen vuoden vaihdetta valtion talousarviosta. Ensi vuoden talousarvion pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus on rakentanut massiivisen velanoton varaan. Samaan aikaan, vaikka maamme talous koronan helpottaessa kasvaa ennätys kovaa vauhtia, niin hallitus ottaa isolta osin puhdasta syömävelkaa 6,9 miljardia euroa ja rikkoo 900 000 000 eurolla, ikiaikaiset hyvän ja vastuullisen taloudenpidon, kehykset ensi kertaa historiassa.

Samaan aikaan liikenteeltä kerätään veroja vuositasolla noin 8,3 miljardia euroa. Yksin polttoaineveroja valtion kassaan kertyy noin 2,5 miljardia euroa. Mutta tästä kokonaisveropotista vain noin kymmenesosa palautuu tai kohdistuu liikenteelle. Väyläverkkomme korjausvelka onkin edelleen miljardiluokkaa ja tänäkin vuonna huonokuntoisten asfalttiteiden määrä vain kasvoi. Tähän syynä oli se, että vuoden 2020 tavoitetason mukainen 4000 kilometrin asfaltointimäärä päätettiin leikata tälle vuodelle vain noin 2500 kilometriin. Tiestön korjausvelka ei asfaltointien osalta enää siis pienentynytkään vaan kääntyi jälleen kasvuun.

Maanteiden koko korjausvelan arvioidaan olevan tällä hetkellä noin 1,5 miljardia euroa. Tästä suurin osa kohdistuu juuri tänne maakuntiin ja maaseutujen teille. Saan myös teiltä loppilaisilta ja vapaa-ajanloppilaisiltakin paljon yhteydenottoja, että eikö näitä teitä saada kuntoon. Ja minustakin pitäisi saada. Viime kaudella aloitimmekin työn korjausvelan umpeenkuromiseksi ja silloin ohjasimme rahaa myös Lopen sorateidenkin peruskorjauksiin ja asfaltointeihinkin. Myös liikenneturvallisuutta parannettiin kantatie 54:n riista-aidoin jne. Tätä työtä olisi pitänyt myös nykyisen Marinin hallituksen jatkaa. Ja tätä vauhdittaakseni ja teiltäkin tulleiden esitysten pohjalta teinkin ensi vuoden talousarvioon useampia korjaus- ja lisäysehdotuksia, joista Lopelle kohdentui mm. esitykseni Hunsalantien ja Siikalantien (11225) kunnostamiseksi (650 000 euroa), Vojakkalantie 2824 kunnostamiseksi (750 000 euroa), Vojakkalantien risteyksen peruskorjaamiseen ja turvallisuuden parantamiseen kantatie 54:llä (400 000 euroa), Launosten Kartanontien ja Riihimäen välisen kevyenliikenteen väylän suunnitteluun ja rakentamiseen (3 000 000 euroa) ja Kantatien 54 hirviaidoitukseen Riihimäeltä Hausjärvelle sekä riista-aidan jatkamiseen Lopelta Joentakaa länteen (800 000 euroa). Näistä eduskunta äänestää vielä ennen vuodenvaihdetta ja toivottavasti saamme esityksille tukea myös nykyisistä hallituspuolueista keskustasta ja SDP:stä.

Mutta ei anneta periksi. Pidetään myös maakuntien ja maaseudunkin puolta. Jos halua ja tahtoa on, niin tämä teiden korjausvelka on mahdollista kuroa umpeen ja pitää yhteisestä omaisuudestamme jatkossa parempaa huolta. Tiet tarvitsevat puolestapuhujia, mutta ennen muuta tekoja.

Timo Heinonen
Kansanedustaja
Liikenne- ja viestintäjaoston jäsen

Kommentit