Kokoomuksen Kopra ja Heinonen: Kaataako Marinin hallitus kevytautot?

Uutiset, maanantaina 24.08.2020

Kokoomuksen kansanedustajat Jukka Kopra ja Timo Heinonen ovat huolestuneita kevytautolainsäädännön tilanteesta. Pääministeri Sanna Marinin hallitus päätti vuoden 2019 lopulla siirtää kevytautojen käyttöönottoa vuodella marraskuun 2020 alkuun. Kokoomuslaiset pelkäävät, että hallituksen tavoitteena olisi kuitenkin nyt perua kevytautojen käyttöönotto kokonaan.

-Eduskuntahan päätti jo viime vaalikaudella, että kevytautot tulevat nuorille mopoautojen rinnalle turvallisemmaksi vaihtoehdoksi marraskuussa 2019. Hallituksen vaihduttua homma kuitenkin lähti menevään sivuraiteelle. Valitettavasti nyt näyttää siltä, että vuoden jatkoaikaa ei ole käytetty tehokkaasti ja kysymys kuuluukin, että tuleeko hallitus esittämään koko lainsäädännön kumoamista, kysyy Jukka Kopra, joka on toiminut eduskunnassa pitkään myös mm. liikennevaliokunnassa.

Noupeudeltaan rajoitettujen oikein pienten autojen käyttöönotosta nuorten käyttöön päätettiin joulukuussa 2018.

-Monelle maaseudulla ja seutukaupungeissa asuville perheille kevytautot olisivat tärkeä juttu. Se helpottaisi liikkumista niin ammattikouluihin kuin lukiookin, mutta myös harrastuksiin. Julkinen liikenne ei tätä tarjontaa pysty valitettavasti isossa osassa maata turvaamaan, muistuttaa Timo Heinonen.

Kokoomuksen kansanedustajat kysyvätkin nyt mitä toimia liikenneministeriössä on tehty vuoden siirtymäajan aikana ja onko Marinin hallituksen tosiasiallinen tavoite kuitenkin perua kevytautot kokonaan.

-Kevytautot tulevat nuorten käyttöön marraskuun alussa tänä vuonna, jos Marinin hallitus ei päätöstä kumoa. Meistä tuntuu vähän siltä, että nykyhallituksella ei ole edes halua nuorisoautoja nuorille antaa. Meneekö hallitus tässä lopulta EU:n selän taakse ja sanoo, että EU ei mahdollistanut? Näin pelkäämme käyvä, toteavat kokoomuslaiset.

Kommentit