Kokoomuksen Heinonen järkyttyi kehyspäätöksistä: “Tällaista velkajuhlaa veronmaksajien piikkiin ei ole Suomessa ennen nähty”

Uutiset, sunnuntaina 02.05.2021

Kokoomuksen kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan vastaavan Timo Heinosen mukaan hallituksen puoliväliriihen merkittävin päätös oli hallituksen omien alimitoitettujen tavoitteiden täydellinen vesittäminen.

-Valtiovarainministeriön arvion mukaan työllisyys vahvistuu riihen päätöksillä reilulla 10 000:lla. Julkinen talous vahvistuu noin 150 miljoonalla. Hallitus siis lisäsi miljardeilla menoja veronmaksajien piikkiin jo vaalikauden alussa luvaten, että ne rahoitetaan työllisyyden vahvistumisella. Tästä

Arkistokuva: Täysistunto 28. huhtikuuta 2021. Pääministeri Sanna Marinin(sd) ilmoitus covid-19 exitistä. Kuva: Hanne Salonen / Eduskunta

lupauksestaan hallitus ei ole täyttämässä edes kymmenesosaa, Heinonen sanoo.

-Keskusta pelasi kokonaisen viikon kovaa, mutta Marin katsoi Saarikon bluffin. Keskustan paikka on hallituksessa kuin ennen vanhaan lapsella perheessä; näkyä saa, mutta ei kuulua, Heinonen sanoo.

Hallitus päätti viime syksynä julkisen talouden kestävyystiekartassa vahvistaa julista taloutta kahdella miljardilla parantamalla työllisyyttä 80 000 ihmisellä.

-Tietopohjaisen päätöksenteon kunnioittamista olisi luottaa valtiovarainministeriön asiantunteviin ja yhteismitallisiin laskelmiin. Kun laskelmat ei vasemmistohallitusta miellyttänyt, vaihdettiin laskijoita. En tiedä ketä vasemmistohallitus yrittää tempputyöllistämisellään huijata?, Heinonen sanoo.

Heinosen mukaan riihen päätökset sinetöivät keskustan kääntymisen vasemmistolaiseksi jakopuolueeksi.

-Nimenomaan keskusta pontevasti vaati kehyksiin palaamista, vaikuttavia työllisyystoimia ja velkaantumisen pysäyttämistä. Koko viikko kansalaiset jännittivät pitääkö Keskusta lupauksensa ja pysyy tiukkana. Mutta mitä vielä. Kehykset rikottiin, työllisyyspäätökset vesitettiin ja velkaa lapioidaan vailla huolta huomisesta. Tiedän, että moni keskustalainen kantaa syvää huolta isänmaasta. Heidän puolestaan tekee suorastaan pahaa katsoa tätä nöyryytystä, Heinonen sanoo.

-Marinin vasemmistohallitus pönkä-Keskustan kanssa on kyhäämässä järkyttävää laskua tuleville sukupolville. Tällaista velkajuhlaa veronmaksajien piikkiin ei ole Suomessa ennen nähty, Heinonen päättää.

 

Kommentit