Kokoomuksen Kopra ja Heinonen: Hallituksen varmistettava Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK:n toiminnan jatkuminen

Uutiset, maanantaina 10.05.2021

Kokoomuksen kansanedustajat Jukka Kopra ja Timo Heinonen ovat huolestuneita Puolustusministeriön tekemästä ratkaisusta keskeyttää Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK:n valtionavustuksen maksatus. Eduskunnan puolustusvaliokunnassakin vaikuttavat kokoomusedustajat vaativatkin pääministeri Sanna Marinin hallituksella pikaisesti toimia maanpuolustuksen kannalta tärkeän toiminnan jatkon turvaamiseksi.

-Toimenpide tuntuu nyt kyllä ylimitoitetulta. Taloushallinnon ja raportoinnin kysymykset tulee totta kai käydä huolella läpi ja varmistaa, että kaikki on oikein, mutta rahoituksen pysäyttäminen on ylimitoitettu toimi ja tuntuu tarkoitushakuiselta, toteavat Kokoomuksen Jukka Kopra ja Timo Heinonen.

Puolustusministeriön mukaan maksatuksen keskeyttämisen syy on MPK:n valtionavustuksen käyttöä koskevassa taloushallinnossa ja raportoinnissa ilmenneissä puutteissa. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan kyse ei ole väärinkäytöksistä, vaan kirjaustapoihin liittyvistä kysymyksistä.

-Vapaaehtoinen maanpuolustustyö ja osaava reserviläisarmeijamme on koko uskottavan maanpuolustuksemme kivijalka ja on kohtuutonta nyt vaarantaa koko vapaaehtoistoiminnan jatko juuri ruohonjuuritasolla yksin hallinnon selvitysten takia, painottaa Timo Heinonen.

MPK:n mukaan kyse on siitä, että valtionavun käyttöä tulkitaankin takautuvasti eri tavalla kuin aiemmin.

-Kentällä ollaan nyt todella huolissaan ja aiheestakin. Moni miettii, että onko tämän kaiken tavoitteena tosiasiallisesti ajaa koko vapaaehtoisen maanpuolustyö MPK:n osalta alas?, kysyy Jukka Kopra ja muistuttaa, että Puolustusvoimien ja MPK:n välinen yhteistyö on ollut merkittävässä roolissa pitkään.

Kokoomuksen kansanedustajat vaativatkin Marinin hallitukselta ja Puolustusministeriöltä pikaisia ratkaisuja, jotta kesän ja syksyn koulutustoiminta voidaan turvata ja toteuttaa suunnitellusti.

-Pahimmillaan tämä tulee entisestään kasvattamaan koulutusvajetta eikä Puolustusvoimat tule tästä selviämään ilman maanpuolustusjärjestöjen ja MPK:n arvokasta työtä, painottavat kokoomusedustajat.

Tagit: MPK, reseviläiset,

Kommentit