Kehysriihessä tarvitaan lisää resursseja turvallisuuteen – myös oikeudet pitää saada ajantasalle

Blogi, sunnuntaina 23.04.2017

Tarvitsemme väistämättä lisäpanostuksia maamme sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden varmistamiseksi huomenna alkavassa puolivälinriiheessä. Tämä vaatii lisäresursseja niin poliisille kuin puolustusvoimillekin, mutta myös toimivaltuuksien ja lainsäädännön ajanmukaistamista. Eikä unohtaa pidä turvallisuuden kannalta tärkeitä pelastustointa, rajavartiolaitosta eikä tulliakaan. Kokonaisturvallisuus on juuri niin vahva kuin tämän kokonaisuuden heikoin lenkki on.

Turvallisuustilanne on nimittäin  muuttunut nopeasti ja myös meitä mahdollisesti uhkaavat uhatkin monipuolistuneet. Jos perinteisen sodankin uhka tai mahdollisuus on palannut niin samaan aikaan myös verkkosivut ovat mahdollisia eikä terrori-iskuillaan mahdollisuutta voi enää pois sulkea. Viranomaisilla täytyykin olla niin kykyä kuin keinojakin tehdä työnsä hyvin.

Haluankin, että saamme mahdollisimman nopeasti kuntoon valmistelussa olevat tiedustelulainsäädännöt, mutta myös päätöksenteon varmistaminen kiireellisimmissäkin tilanteissa pitää saada aukottomaksi. Joskus tarvitaan toimia ja ratkaisuja jopa minuuteissa.

Lisäksi tarvitsemme lisäpanostuksia puolustusvoimille mm. nopeammin reagoivien joukkojen toiminnan varmistamiseksi ja poliisi tarvitsee minusta lisää ihan tekeviä käsiä ja näkeviä silmiäkin. Poliisien määrää ei voi enää laskea ja jokaisella turvallisuuden osa-alueella ei ole varaa enää säästää vaan tarvitaan lisää panostuksia. Turvallisuustilanne on muuttunut niin nopeasti ja yllättävästikin, että siihen ei voida olla reagoimatta.

Pitää myös muistaa, että sisäinen ja ulkoinen turvallisuus nivoutuvat nykyisin hyvinkin päällekkäin ja tämän kokonaisuuden toimivuus varmistetaan vain sillä, että resurssit on kunnossa puolustusvoimilla ja poliisilla, mutta myös rajavartiostolla, pelastustoimella ja myös tullillakin. Tämä iso kokonaisuus pitää nyt olla yhtenä kärkenä.

Tänään pitkästä aikaa vapaapäivä. Aamulla aikaisin jo ylös ja tehdään tästä sitä kautta oikein pitkä vapaapäivä. Aamukahvien jälkeen mökille ja sitten kävimme ulkoilemassa koko perheen ja Mummun kanssa ja nyt vatsa täynnä erinomaisen hyvää loppilaista lähiruokaa. Aamulla vuolin jäisestä Pelto-Seppälän tilan paistista käristyslihat ja muussi Juhana Männistön perunatilan Lopen Perunoista ja mitäs muuta se pöytä kaipaisikaan. Niin ihanan kummitytön tietenkin ruokaseuraksi ja hänet pöytäämme saimmekin.

….

Illansuussa vielä pyörälenkki isomman lapsen kanssa ja nyt jännitetään Ranskan presidentinvaaleja. Itse uskon että Fillon tulee nousemaan toiselle kierrokselle vaikka juuri tullut ennuste kertookin että Emmanuel Macron olisi voittamassa ensimmäisen kierroksen ja etenemässä Marine Le Penin kanssa ensi viikonlopun toiselle kierrokselle. Katsotaan miten ääntenlaskenta etenee.

Ja samalla sitten seurataan Pikkuleijonien MM-taistelua USA:ta vastaan. Hieman vaikea alku matsiin, mutta toivotaan että sieltä vielä leijonankynsien terävyys löytyy.

Mukava pyhäpäivä takana ja kävimme myös uutta kotia Lopelta katsomassa. Katsotaan jos vaikka saisimme lopulta sen haaveilemamme vanhan omakotitalon. Kerrostaloasunto olisi nyt tarjolla ja kaupan. Saa viestiä kertoa ja jakaa.

Huomenna yritysvierailu ja hieman uutta terveyspalveluiden saralla suunnitteilla Lopelle. Katsotaan mitä päivä tuo.

 

Kommentit