Kansanedustaja Timo Heinonen Hämeen Kylät ry:n 20-vuotisjuhlassa – Maaseudun teiden kuntoa pitää parantaa

Uutiset, lauantaina 14.04.2018

Hämeen maakuntavaltuuston puheenjohtaja ja kansanedustaja Timo Heinonen puhui lauantaina Hämeen Kylät ry:n 20-vuotisjuhlassa Nummenkylän koululla. Heinonen totesi, että nopeat tietoliikenneyhteydet ovat menestyvän maaseudun tulevaisuuden elinvoiman elinehto, mutta myös hyväkuntoinen tieverkko. Heinonen toistikin esityksensä, että myös ensi vaalikaudella tulee jatkaa teiden korjausvelan pienentämistä ja ohjata Korjausvelka II rahoitus nimenomaan pienempien maaseudun valtionteiden perusparannuksiin, mutta myös päivittäiseen ylläpitoon.

-Nyt aloitettu korjausvelkatyö ei vielä näy maaseudun arjessa. Iso osa rahasta on nimittäin mennyt maaseudun teiden siltojen välttämättömiin korjauksiin. Nyt työtä täytyy jatkaa itse tiekilometreillä ja ohjata vuositasolla 300-400 miljoonaa lisärahoitusta itse teiden peruskorjauksiin, mutta myös talvikunnossapitoon ja sorastuksiin, totesi Timo Heinonen.

Puheensa jälkeen Heinonen totesi olevansa eniten huolissaan tiekarhujen katoamisesta.

-Maaseudulla tuntuu siltä, että on helpompi nähdä karhu tai susi kuin tiekarhu, totesi Heinonen hymyilen, mutta vakavoitui ja jatkoi, että tiekarhu on nimenomaan se kone millä ammattilainen pystyy pitämään tien hyvänä niin talvella kuin kesällä.

Puheessaan Hämeen Kylät ry:n juhlassa Heinonen nosti esille myös kyläkoulujen ja kylätalojen merkityksen maaseudun elinvoiman kivijalkoina ja myös lähiruuan, luontoliikunnan ja Slow Tavastia -mahdollisuudet.

-Maaseudulla on hyvät mahdollisuudet menestyä tulevaisuudessakin ja itse uskon, että elävästä ja elinvoimaisesta maaseudusta hyötyy lopulta myös koko Suomi. Turhaa vastakkainasettelua ei kannata luoda vaan mieluumminkin yhteistyötä ja yhdessä tekemistä, muistutti Heinonen.

 

Kommentit