#Joulunhaaste – Hurstinapu on auttanut vähävaraisia jo1960-luvulta lähtien

Blogi, perjantaina 18.12.2020

Tänään haastan teistä jokaisen mukaan auttamaan. Husrtinapu on autanut vähävaraisia jo 1960-luvulta lähtien ja avun tarve on jälleen vain kasvanut. Monen joulussa ainoa valon hetki on ollut Hurstin Joulujuhla ja siellä saatu jouluateria. Nyt koronan takia tämäkin on jouduttu perumaan ja monelle joulunaika on vielä mustempaa. Hurstinapu kuitenkin auttaa tänäkin jouluna.

Haastan sinut mukaan lähettämään 10,00 euroa Hurstin Avulle esimerkiksi MobilePayllä numeroon 48848. Haasta sen jälkeen muut mukaan julkaisemalla kuva sosiaalisessa mediassa hashtagilla #HurstinApu.

Pääministeri Sanna Marinin hallitus ei Hurstin toiminnalle tukea osoittanut, joten hoidetaan me nyt yhdessä asia jouluksi kuntoon.

Tehdään hyvää yhdessä!

Tarkemmat ohjeet: https://hurstinapu.fi/lahjoitukset/

….

Eduskunnassa tänään ja vielä maanantaina äänestyksiä. Äänestin muuten myös ruoka-avusta. Hävisimme, mutta autetaan jokainen henkilökohtaisest vaikkapa Hurstin kautta. Muitakin hyviä kohteita ja tekijöitä varmasti löytyy.

….

Eduskunnalta myös hylkäys tämän päivisille ruoka-apuesityksille

Eduskunnnassa tänään jatkoimme äänestyksiä ja niin siinä kävi, että myös tämänpäiväisessä äänestyksessä olleet esitykset saivat Marinin hallitukselta punakynää päälleen. Mukana oli mm. esitys ruoka-avun rahoituksesta, mutta ei tällekään siis löytynyt tukea ja näin siis meidän henkilökohtaisten lahjoisten tarve niin Hurstille kuin muillekin ruoka-apua antaville tahoille vain entisestään kasvaa. Suuri kiitos siis teille kaikille, jotka olette tähän haasteeseen jo vastanneetkin.

Eduskunta äänesti myös tänään liikennehankkeista. Tässä alla nuo minun tekemät esitykset vuoden 2021 talousarvioon. Ne myös tänään Marinin hallitus keskustan, SDP:n, vasemmistoliiton ja Vihreiden johdolla äänestivät nurin. Mutta periksi ei anneta ja pidetään näitä esillä jatkossakin. Ja olen varma, että joskus vielä saamme sellaisen hallituksen missä myös näille hankkeille löytyy ymmärrystä ja tukea. Esimerkiksi pienemmät valtion tiet ovat luvattoman huonossa kunnossa ja lisää asfaltointeja tarvittaisiin pikaisesti.

Mutta tässä esitykset jotka tein ja jotka eduskunta sitten hallituspuoleiden äänin hylkäsi:

-Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä raskaan liikenteen pysäköinti- ja levähdysalueiden määrän kasvattamiseksi (1 000 000euroa)
-Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä maantie 3254 perusparannukseen (900 000 euroa)
-Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä Janakkalan Hyvikkäläntien perusparannukseen (600 000 euroa)
-Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä Hunsalan- Ja Siikalantien perusparannukseen ja uudelleen päällystämiseen (400 000 euroa)
-Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä yhdystie 3200 perusparannukseen osuudelle Auttoinen – Porasa (500 000 euroa)
-Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä Janakkalan Jokimaantien kunnostukseen (350 000 euroa)
-Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä Lopen Launosten ja Riihimäen välisen kevyen liikenteen väylän suunnitteluun (100 000 euroa)
-Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä kääntymiskaistan rakentamiseen kantatie 54 Vojakkalantien risteykseen (100 000 euroa)
-Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä tien 2826 kevyen liikenteen väylän rakentamiseen (400 000 euroa)
-Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä VR:n Riihimäki-Lahti -junan ostoliikenteen varmistamiseen (300 000 euroa)
-Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä kantatie 54 luokituksen muuttamiseen valtatieksi sekä perusparannuksen aloittamiseen (5 000 000 euroa)
-Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä kantatien 54 hirviaidoitukseen Riihimäeltä Hausjärvelle sekä riista-aidan jatkamiseen Lopelta länteen (800 000 euroa)
-Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä Vierumäen Urheiluopistontien perusparannukseen (350 000 euroa)
-Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä Hämeenlinnan Tuuloksen ja Turun välisen valtatien 10 perusparannukseen (10 000 000 euroa)
-Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä Päijät- ja Kanta-Hämeen pienempien valtionteiden korjausvelkahankkeeseen (10 000 000 euroa)

Jatketaan siis vääntöä ja pidetään tärkeitä asioita esillä. Ja onneksi sentään jotain tälläkin viikolla saatiin mukaan eli niistä kirjoittelin tuossa viikon aiemmissa blogeissani. Kurkatkaapa sieltä. Nyt viikonloppua kohden ja maanantaina sitten viimeiset äänestykset eduskunnassa ja silloin eduskunta mm. päättää Terapiatakuun kohtalosta.

 

Kommentit