Kansanedustaja Timo Heinonen Turengin Joulumarkinnoilla: ”Pääradan remontti kaikkien puolueiden yhteiseksi hankkeeksi”

Blogi, sunnuntaina 16.12.2018

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan jäsen Timo Heinonen osallistui sunnuntaina Janakkalan Turengin perinteisille Joulumarkkinoille. Glögimukien äärellä puhutti mm. peruskoulujen tilanne ja miesopettajien vähyys, mutta myös Helsinki-Tampere -pääradan remontti.

-Kyllä ihmiset varsin hyvin tietävät missä pääradan suhteen mennään. Työt ovat edenneet hyvin ja aikataulussa. Ensi vuonna kakkosvaihe jatkuu ja samaan aikaan myös seuraavien askelten suunnittelu, kertoi Timo Heinonen kotimatkaltaan Riihimäeltä.

Heinonen muistutti, että lisäraiteiden rakentaminen Riihimäeltä Hämeenlinnaan ja siitä Tampereelle ja aina pohjoista kohden maksaa kaiken kaikkiaan jopa 5 miljardia euroa.

-Olen esittänyt ja tänäänkin nostin esille sen, että tämän hankkeen päätös tulisi tehdä kaikkien puolueiden kesken ns. parlamentaarisesti yhdessä. Tämä on kokoluokaltaan Hornetien korvaavan HX-hankkeen jälkeen suurin ja se venyy ja sitoo rahaa useamman vaalikauden ajan. Rahoitusta ei myöskään ole mahdollista löytää normaalista budjetista. Tällöin olisi järkevä katsoa hanke yhdessä ja tehdä päätös, että noin 3 miljoonaa suomalaista koskettava hanke päätetään yhdessä, totesi Timo Heinonen.

Pääradan remontin seuraavan vaiheen päätöksenteko tapahtuu ensi vaalikaudella ja aikaisintaan 2021 hanke voi edetä kun EU:n uusi rahoituskausi alkaa. Tällöin tulee suunnitelmien ja myös kansallisen rahoituksen olla valmiina.

-Tämä on hanke mistä hyötyy kaikki tai sen toteuttamatta jäädessä koko Suomi kärsii. Uskallan sanoa, että toimiva päärata on myös tulevaisuuden kasvun ja työllisyytemme yksi vetureista, muistutti Heinonen.

Turengin Joulumarkkinoilla oli väkeä liikkeellä aamusta asti. Heinonen kertoi omankin visiitin venynneen reiluun pariin tuntiin.

-Mukava tunnelma ja monta hyvää keskustelua. Oli myös kiva nähdä eri puolueidenkin ehdokkaita ja vaihtaa ajatuksia tulevasta, kertoi Heinonen.

Heinonen Jouluglögikierros jatkuu ensi tiistaina Riihimäellä ja lauantaina Lounais-Hämeen jouluglögeillä Forssassa.

Kommentit