Kansanedustajana olen oppinut nukkumaan mahallani – Selkä on täynnä puukkoja

Blogi, sunnuntaina 16.12.2018

Kansanedustajana on toden totta oppinut nukkumaan mahallaan. Puhemies Paula Risikko siitä muistutti ja opetti; silloin selässä olevat puukot tuntuvat vähiten.

Politiikassa on erilaisia kuiskuttelijoita. Viesti on yleensä muita mustamaalaava. Yleensä näitä kuiskuttelijoita ärsyttävät he jotka tekevät ja saavat aikaan. Joskus nämä kuiskuttelijat saavat viestinsä läpi ja toimittaja sen lehteenkin kirjoittaa. Surullisinta näissä on yleensä vielä se, että nämä kuiskuttelijat eivät yleensä itse viitsi työtään hyvin tehdä tai eivät saa aikaan mitään ja omaa huonoa omatuntoa yrittävät lepytellä sitten muita haukkumalla.

Arvasin, että nytkin tehty Valtiovarainvaliokunnan mietintö ja Hämeeseen aina Itä-Hämeestä Lounais-Hämeeseen tulleet lisäykset olivat niin kovia että puukkoa tulee selkään ja vyön allekin.

Julkisesti niitä ei sentään kehtaa kukaan haukkua kun Kanta-Hämeelle ja Päijät-Hämeelle ja niiden asukkaille ne on tärkeitä ja odotettuja. Esimerkiksi soratiet ovat kaivanneet korjauksia pitkään. Nyt niitä tulee. Osa tuntui toivoneen, että olisin tässä epäonnistunut. Myös saadaan Hämeeseen pyörätietä, riista-aitoja, uutta asfalttia, Heinolan Lintutarha sai jatkon turvaamiseksi rahaa jne. Myös Liesjärven Kansallispuisto ja Torronsuon Kansallispuisto saivat niin isot korjausrahat, että korjausvelka saada maksettua pois ja paikkoja kehitettyä. Ja Aulanko sai isoimman korjausmäärärahan kuin ainakaan 12 vuoteen on saanut. Tällä rahalla ensi vuonna saadaan peruskorjattua koko upea vanha Aulangon Näkötorni. No tämänkin nämä kuiskuttelijat olivat saaneet käännettyä Hämeen Sanomissa huonoksi asiaksi, kun ei Aulangolla toisaalla olevaa erillistä hanketta, näköalatasannetta, korjata. ”Ei se Heinonen tätäkään saanut hoidettua”, kuiskittiin ja lehti kirjoitti.

Ja sitten kirjoitetaan sellaisia kuiskuja, että ”Heinonen on ihan yksin eduskunnassa” ja toisaalta saman lehden toisessa numerossa samasta kynästä kirjoitettiin, että ”Heinonen on Petteri Orpon hyvä ystävä, mutta siitä huolimatta hän ei saanut sitä tai tätä hoidettua”. Täysin ristiriitaisesti kirjoitetaan todennäköisesti saman kuiskuttelijan viestiä sopivaan muotoon välittämättä, että sisältö vain muuttuu ja on täydellisen ristiriitaista.

Itse tiedän kuitenkin totuuden eduskunnastakin  ja Kokoomuksen ryhmästä ja varmasti tämä kuiskuttelijakin ja tilanne on täysin toinen. Olen syksyn aikana vastannut kokoomuksen osalta mm. neuvotteluista eduskunnassa ensi vuoden budjetista ja palaute on ollut niin omasta kokoomus-ryhmästä kuin keskustasta ja sinisistäkin yksinomaan kiittävää. Ja voin samaa sanoa myös keskustan Kallista ja Sinisten Matti Torvisesta. Luottamus on ollut korkealla tasolla ja olemme etsineet vain ratkaisuja emmekä ongelmia. On totta, että rahaa toki voisi aina jakaa enemmänkin oikeastaan kaikkeen mahdolliseen, mutta itse olen siinä määrin viinaslainen ja kokoomuslainen, että jonkun täytyy kuitenkin kantaa huolta ja huolehtia myös siitä kakun kasvattamisesta. Jakajia kyllä löytyy helpolla.

No tänäänkin oli kiva olla Turengin Joulumarkkinoilla kun yksi SDP:n päättäjä Heinolasta tuli kiittämään reilusti ja rehdisti Heinolan Lintutarhan rahoituksesta. Hämeenlinnasta tuli myös demarien ja vihreiden riveistä kiitosta Aulangon isosta rahoituksesta. Kiitosta sain myös siitä pääradan remontista ja sen eteen tekemästäni työstä. Siis siitä remontista mikä on nyt edennyt 2016 alkaen aivan suunnitellusti ja niin etenee ja jatkuu ensi vuonnakin. Siis siitä samasta remontista minkä hoitamisessa olen kuulemma epäonnistunut Hämeen Sanomien mukaan täydellisesti. Hämeen Sanomien mukaan pääradalla ei ole tapahtunut mitään. No kaikki ketkä seuraavat asioita ja pysyvät totuudessa tietävät, että on tapahtunut ja tapahtuu kokoajan ja tapahtuu myös ensi vuonna ja myös vuoden 2021 rahoituskaudenkin suunnitelmat etenevät. Hanke etenee ja etenee siis suunnitellusti. Puhutaan kuitenkin kaiken kaikkiaan jopa 5 miljardin euron hankkeesta ja sellaista ei todellakaan päätetä valtiovarainvaliokunnan lisäyksenä joulukuussa vaan päätös siitä tehtäneen joko parlamentaarisesti yhdessä kaikkien puoleiden kesken koko Suomen kärkihankkeena tai sitten todennäköisimmin seuraavan hallituksen hallitusohjelmaneuvotteluissa. Olemme kuitenkin varanneet ensi vuodelle jo tämänkin suunnitteluun rahaa.

Turengin Joulumarkkinoilla siis mukavaa tunnelmaa ja hyvää henkeä. Hauska oli nähdä omaa ehdokasjoukkoamme tänäänkin ahkeroimassa. Uusista tekijöistä mukana Kokoomuksen teltalla tänään Rahkosen Hannu, Lehkosen Helena ja Ahtiaisen Marko. Joukkuepelaamisella tässäkin pärjäämme parhaiten.

Janakkalan vahvat tekijät ja hyvät ystävät Riitta Lindell ja Martti Lindell.

Paljon oli väkeä myös liikkeellä muilla teltoilla ja monta mukavaa juttuhetkeä myös ylipuoluerajojen. Asiat ovat asioita ja yhdessä niitä hoidetaan. Tänäänkin hymyä ja nauruakin riitti niin perussuomalaisten, SDP:n kuin Vasemmistoliitonkin teltoilla. 

Iso kiitos vielä Janakkalan Kokoomusyhdistyksille jälleen hienosta työstä ja järjestelyistä. Tapani Ryynäsen johdolla oli teltta jo aamuvarhaisella odottamassa ja kuumaa glögiä tuli koko ajan Riitta Ja Martti Lindellin keittiöstä jakoon lisää. Ja niin kuin olen ennenkin todennut Janakkalaan on kuin kotiin tulisi. Tänäänkin Lindellin Riitta oli tehnyt mahdottoman hyviä lohileipiä kiertuelaisille ja sen kuuman maukkaan kahvin sain Ranteen Lululta Perussuomalaisten teltalta.

Yhdessä.

Ps. Ja kiitos tsemppiviesteistä. Olen oppinut näiden kanssa elämää enkä yöunia menetä. Vatsallani nukun ihan sikeästi.

Kommentit