Hämeenlinnan perinteisten Jouluglögien lauantai – Väkeä, joulumieltä, kiitoksia ja ihan vähän vain niitä risuja

Blogi, lauantaina 15.12.2018

Tänään Jouluglögikierrokseni vei minut ensin Tuuloksen Kauppakeskus Tuuloseen. Siellä oli Ydin-Hämeen Kokoomuksen herkut odottamassa jo joulupöydässä ja väkeä tuttuun tapaan hyvin liikkeellä. Monta mukavaa juttuhetkeä ja esillä mm. haja-asutusalueiden laajakaistayhteydet, museoautot ja harrasteajoneuvorekisteri, lukiolaisten oppikirjakustannukset, meiltä Valtiovarainvaliokunnasta  Evon saama kehittämisraha ja myös Hämeenlinna Liesontien-Porraskoskentie perusparannus ja asfaltointi jolle eilen päätimme VaV:ssa 900 000€ rahoituksen. Oli yllätys, että tekemistämme lisäyksistä näin hyvin tieto levinnyt ja oli kyllä kiva huomata, että myös kiitosta silloin osataan antaa kun siihen paikka. Lämmitti mieltä vaikka ei tätä kiitosten takia tehdäkään.

Lammin nurkilla aina myös sukulaisia liikkeellä ja niin tänäänkin ja myös muutamia joiden kanssa tässä vuosien varrella tultu tutuiksi. Nytkin työnalla yksi siirtoviemäriasia näiltä nurkilta ja monta muuta pienempää.

Tänään tiimistäni mukana täällä oli Hämeenlinnan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Elisa Hyvärinen ja mukana päivä Elisan kanssa olikin Hämettä ympäri suhata. Elisa tulee myös vastaamaan minun eduskuntavaalikampanjani Hämeenlinnan seudun osuudesta ja silloin tulee todellakin tapahtumaan.

Hyviä ideoita jo nyt tulevaan vaalikevääseen ja myös hieman Hämeenlinnan seudun kampanjan muitakin askelmerkkejä pohdimme.

Hämeenlinnan Villa Marengissa yhdessä Anni Puntilan kanssa

Tuulosesta ajelimme sitten Hämeenlinnan keskustaan ja siellä vielä toiset glögit yhdessä entisen avustajani ja kaupunginvaltuutettu Anni Puntilan kanssa. Jenni Höijerin Kahvila Marenki on aivan ihastuttava vanhan talon kahvila ihan linja-autoaseman nurkalla ja herkut viimeisen päälle.

Hämeenlinnassa puhutti myös koulutusasiat ja lupasin osaltani viedä eteenpäin myös huolia ammattikoulujen tilanteesta. Sinne tarvitaan lisää resursseja ja myös lähiopetusta. Samaa viestiä on kuulunut nyt monesta suunnasta ja se otettava vakavasti.

Ne itseasiassa ns. ainoat päivän risut. Hämeenlinnassa puhuttivat myös Aulangon korjausrahat mistä sain kiitosta ja myös armeijalle ja poliisille tulleet lisäresurssit ja myös vapaaehtoiselle maanpuolustustyölle annetut varat. Turvallisuus tuntuu puhuttavan nyt monessa paikassa ja kevään vaalien yksi iso teema tullee soten ja sotun ja ehkä ilmastonmuutoksen rinnalla olemaan myös turvallisuus. Minun toimissani koulutuksen ja osaamisen kanssa kärjessä. Mutta nämä kaikki vaativat sitä, että talous pidetään nyt kunnossa. Vahva valtiontalous on meistä jokaisen paras ystävä.

Yleisessä keskusteluosuudessa Hämeenlinnassa esillä myös toriparkki, hulevedet ja myös Hämeen vetovoima. Korostin jälleen yhteyksien toimivuuden tärkeyttä ja tässä tärkeää, että nyt pääradan remontti etenee suunniteltujen askelmerkkien mukaan.

Nyt kierros valmis ja huomenna sitten jatketaan Janakkalan Turengissa. Joka vuosi oltu sielläkin ja niin tänäkin vuonna. Nähdään!

Mutta iso kiitos vielä tästä päivästä Annille ja Elisalle ja myös Malinille. Ja Ydin-Hämeen kokoomusväelle ja Kahvila Marengin väelle! Kaikki oli niin kuin piti.

Kommentit