Häme-jahti vei tänään Tammelaan ja Martti Puran Metsäkirkolle – Tasavallan presidentti Sauli Niinistö veti kauppakeskuksen Hämeenlinnassa täyteen väkeä

Blogi, lauantaina 20.01.2018

Järjestyksessään neljäs Häme -peurajahti järjestettiin tänään Tammelassa. Portaan kylässä kaksi paikallista metsästysseuraa isännöivät jahtia ja pääisäntänä toimi Martti Pura. Metsälle lähdimmekin Puran kotitalolta ja kolmen ajon jälkeen pistäydyimme vielä Martin itse rakentamalla Metsäkirkolla ja Mökötyskämpällä. Molemmat ihastuttavat metsänkeskellä vaeltajaa odottavat paikat Pura rakensi yksin omin käsin ja kertoi minulle autossa, että urakat olivat hänelle tapa puhdistaa mieltä ja ajatuksia raskaista politiikan vuosista ministerinä, kansanedustajana ja vielä kunnanjohtajanakin.

Tänään taas metsällä. Nyt Häme Jahdin merkeissä ja paikkana Tammelan Portaan metsäalueet.

Marttihan toimi vaikeina aikoina ministerinä Esko Ahon 1990-luvun lamavuosien hallituksessa ja myöhemmin sitten Sodankylän, Hattulan ja vielä Tammelankin kunnanjohtajana. Ensin rakentui työ- ja kirjastohuonelaajennus kotitalolle, sitten Kemijoen uiton puomeista hirsinen mökötyskämppä ja viimeisenä 500 itse louhitusta kivestä Metsäkirkko.

Kirkon siunasi käyttöön piispa Eero Huovinen ja sen jälkeen Metsäkirkossa on pidetty niin Tammelan seurakunnan hartauksia kuin Puran perheen jouluaaton hiljaisia hetkiäkin. Ja sadoille vieraille ja ihmettelijöille Martti on saanut kirkkoaan esitellä ja kuulemma sen takia kirkon ihan yksin teki, että kukaan ei muuten olisi koskaan uskonut hänen sitä tehneen. Lapset olisivat muuten sanoneet, että ”isä rakennutti kirkon, mutta nyt he joutuvat ja tulevat polvetkin sanomaan, että Martti teki kirkon”. Kertoi Martti meille jahtiveljilleen tänään hymyssä suin.

Aivan mahtava ja tunnelmarikas kirkko keskellä hämäläistä metsää. Joskus olisi mukana päästä sinne vaikka hartaushetkeekin ja tänään Kuparisen Kari ehdottikin, että Lopen jokajouluisen metsäneläinten joulurauhan julistuksen voisi hyvin kopioida myös tänne Metsäkirkolle.

Kuparisen Karin kanssa on aina mukana olla metsällä ja missä vaan. Parhaita ystäviä ja jahtikavereita.

Metsänkin jumala Tapio oli tänään meille myötämielinen. Vaikka yöllä susi olikin jolkotellut jahtilaavun ja kodan välistä läpi metsästysmaiden, siis hänenkin metsästysmaiden, niin saalista riitti meillekin. Ensimmäisessä ajossa yksi vasa ja toisessa sarvipää saatiin metsän antimina matkaamme. Itse en tällä kertaa ampumaan päässyt, mutta raitisilmaa, monta hauskaa tarinaa ja hieman työasioitakin tähänkin jahtipäivään mahtui. Hämeellä onkin paljon annettavaa ja myös otettavaa luonnosta, eränkäynnistä ja metsästyksestä ja toivottavasti saamme eteenpäin myös Metsästysmuseon tulevaisuuden suunnitelmia vaikkapa kalastusmuseolla lisättynä ja yhteistyötä enemmän myös Erämessujen, Sakon, Lopen Ampumaradan ja Marskin Majankin kanssa ja myös alueella jahteja järjestävien tahojenkin kanssa. Metsästä ja luonnosta riittää moneen ja monelle niin retkeilyyn, kalastukseen kuin metsästykseenkin ja kovassa nousussa on myös maastopyöräily, polkujuoksut ja muutkin vastaavat perinteisen Poronpolkumme rinnalla. Luonnostaan Loppemmekin tunnetaan.

…..

Häme-jahdin isännöinti maakuntavaltuuston puheenjohtajana yhdessä liiton väkemme kanssa piti tänään siis minut metsässä ja laavuilla. Samaan aikaan kuitenkin maakunnassamme vieraili myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Aamulla presidentille tekstiviestiä laitoinkin ja oli päivällä mukana saada kuvia ja viestejä, että Hämeenlinnassa kaikki oli mennyt enemmän kuin hyvin. Väkeä Tavastilan kauppakeskus ääriään myöten täynnä ja tunnelma juuri sellainen mitä olemme odottaneet ja halunneet. Näyttää siltä, että gallupit ovat tällä kertaa enemmänkin kuin oikeassa. Niinistön kansansuosio on aivan uudenlaisissa sfääreissä ja väkeä mukana eri puolueista, eri-ikäisiä ja ympäri eri alueita ja seutuja. Ja samaa tunnelmaa oli myös Hyvinkään kauppakeskus Willassa ja kaikkialla missä presidentti nyt kampanjansa aikana on pysähtynyt ja uskon, että sielläkin missä hän vielä ehtii pysähtymään ennen ensi viikon sunnuntaita eli varsinaista vaalipäivää. Hauska myös noista tapahtumakuvista bongata tuttujakin ja aina myös uusia hieman yllättäviäkin tukijoita.

Väkeä riitti siis Hämeenlinnassa, kun Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö vieraili jälleen Hämeessä. Kuva: Niinistön Kansanliike.

Tänään myös Helsingissä oli Puoluevaltuustomme kokous. Sinnekään en siis tällä kertaa päässyt, mutta puheenjohtajamme Petteri Orpon puheen sain ja mikä hienointa hän halusi tässäkin uudistaa maamme poliittista kulttuuria. Hän ei siis pitänyt puhetta suljettujen ovien takana tai missään tupaillassa tai valtuustosalissa vaan puhe pidettiin ensimmäistä kertaa keskellä vilkkainta Helsinkiä eli Narinkkatorilla. Uudenlaista toimintatapaa ja kulttuuria tämäkin ja toivottavasti muutkin puolueet ottavat tästä mallia. Avoimuutta ja ihmisläheisyyttä politiikkamme tänä päivänä enemmän tarvitsee ja tässäkin Petterin johdolla nyt Kokoomus edelläkävijä ja suunnannäyttäjä.

Nyt lämmittelemään varpaita saunan lämpimään ja huomenna sitten jatketaan.

 

 

 

Kommentit