Elinan ja Iken kanssa kesäkahvilla – Poiketkaapa maanmainioihin kesäkahviloihin

Blogi, maanantaina 05.07.2021

Kesäkahvilat.

Niitä on kaunis Suomen maamme täynnä. Toinen toistaan ihanampia ja hauskemmista ideoista syntyneitä kesien herkuttelupaikkoja ja kohtaamispaikkoja. Kaikki tietävät Somerolla Baddingin Kioski Paratiisin ja monet varmasti Punkaharjun Aseman Taidelaiturin alueella Lotta Kioskin. On PopUpeja, on vohvelikahviloita, mansikkapaikkoja ja kakkukioskeja. On TalliCafeta, Lättähattua, torikahvilaa ja paljon muuta.

Moni mainitsee lempikesäkahvilakseen usein Loviisan Tuhannen Tuskan Kahvilan. Onko se jo sinulle tuttu?

Mutta meiltä Lopelta voisin teille myös muutaman herkun heittää. Ottakaapa suunnaksi kesällä ainakin Lopen Räyskälän Perunakuoppa (Räyskäläntie 562), poiketkaapa myös Topenon Riihikahvilassa (Rengontie 91) mansikka-aikaan, Kormun Kartanon Kesäkahvila (Herajoentie 63, 6-18.7.2021, ma suljettu) ja se Lättähattu eli Lättis (Rautakoskentie 2079). Ja kun Lopelle tulee niin totta kai Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajalla pitää myös piipahtaa. Marskikin ihastui aikanaan Loppeen ja miksi et sinäkin tekisi samoin.

Mutta sitten tämän päivän meidän kohde – KoskiCafe Mylly. Kantatie 54:n varteen syntyi aikanaan – olisiko 70-luvulla? – lohilammikko. Omasta lapsuudestani sen muistan tuolla nimellä ja aina piti Corollalla tehdä kalaretki Kalalammikolle. Nyt paikka elää uutta elämää KoskiCafe Myllyn nimellä. Lohta tietenkin lampitäynnä ja vieressä kuohuva Kaartjoki koskineen, mutta tarjollakin monenlaista hyvää. Lohta joka tapaan, mutta myös salaatteja, makeita ja suolaisia vohveleita, Mirvan kakku-uunin herkkuja ja paljon paljon muuta. Aivan ehdoton kesäpäivän ja kesäiltojen kohde ja sen myös valitsimme tänän Ikenkin kanssa kesäsondeerauksemme paikaksi.

Ike ajeli Elinansa kanssa Turusta kohti itää ja me otimme palaverin Myllylle. Hyvää kesäistä herkuttelua ja lähes yhtä hyvää ja laadukasta keskustelua. Ainakin omasta mielestämme. Tuli siis laitettua järjestykseen niin kokoomuksen kuin valtakunnankin asiat ja vaihdettua myös ne kevyemmätkin kuulumiset. Kanervat jatkoivat siitä sitten kesälomamatkaansa eteenpäin ja minä tein perinteisen lyhyen siirron takaisin Loppijärven rantaan Pekkalaan.

Mutta, ettei olisi ihan vain mennyt kesälomailuksi ja herkutteluksi tämä päivä niin aamusta toki ennen jo Hämeen maakuntahallituksen kokous. Ei siis jäädä ihan laakereille kuitenkaan.

Kommentit