20 vuotta yrittäjänä – Oy TeeHoo Ltd:stä oli tulossa minulle elämäntyö ja elanto

Blogi, sunnuntaina 04.07.2021

Heinäkuun 4. päivä 2001 perustin oman yritykseni. Lehtitöiden nimimerkistäni ja lempinimestäni TeeHoo:sta tuli yritykseni nimi ja näin syntyi Oy TeeHoo Ltd. Tarve yrityksen perustamiselle oli syntynyt keväällä, kun AKK-Sports ja Timo Pulkkinen olivat palkanneet minut tekemään moottoriurheilun selostajantöitä ja myös tv-juttuja MTV3:lle ja Motorforumiin. Nuorena opettajana olin virtaa täynnä ja viikonloput ja kesälomat menivät motorsportin parissa.

Yritys kasvoi hyvää vauhtia ja keikkoja oli valtavasti. Muistan ensimmäisen selostajakokeiluni heti toisena päivänä Alastaron Moottoriradalla ja sen miten pari päivää myöhemmin Pulkkinen soitti ja sanoi, että ensi sunnuntaina pitäisi sitten tehdä Motorforumia. ”Emmehän me sellaisesta olleet mitään puhuneet?”  Mutta menin ja sain valtavasti.

Iso kiitos siis Timolle, Jyrki Karille, Johanna Mykkäselle eli nykyiselle Hongalle, Jorma Hongalle ja monelle muulle. Myös AKK-Sportsin puolelta tuli valtavasti töitä mm. Suomen MM-rallin parissa. Kiitos niistä Teijo Lahdelle, Tiina Lehmoselle, Riku Bitterille ja Jarmo Mahoselle. Ja iso kiitos myös opista ja opeista Tomi Tuomiselle ja jo edesmenneelle Miiro Koivulalle. Kiitos! Ja kiitos myös monille muille! Oli upea saada oppia, tehdä ja kokea.

Muutamia vuosia myöhemmin yritykseni oli kasvanut jo niin, että opettajan työn rinnalla se piti kiireisenä viikonloput ja kaiken vapaa-ajan. Minulla oli kuitenkin periaate, että opettajantyöstä en ole pois yritykseni juttujen takia ja lopulta paine kasvoi niin suureksi, että päätin syksyllä 2006 jäädä maikan töistä virkavapaalle. Eläisinkö moottoriurheiluselostajana ja voisinko lähteä vaikka kiertämään F1:siä? Heittäydyin.

Vähän muisteloita 20 vuoden ajalta…

Samaan vuoteen osui sitten myös eduskuntavaalit. Firmani elätti minut hyvin talven ja tein samalla eduskuntavaalikampanjaa. Se virkavapaavuosi päättyi maaliskuun 21. päivänä eduskuntavaaleihin ja siihen, että yllätykseksi minut valittiin Arkadianmäelle. Opettajanviran jätin periaatteideni mukaan samantien ja siirryin kansanedustajaksi. Firmaani en jättänyt ja se jäi eloon ja kasvoi edelleen. Tähän päivään saada Oy TeeHoo Ltd. on ollut tärkeä osa elämääni. Korona minunkin firmaa kohteli kovin, kun Suomen MM-ralli ja kaikki muutkin tapahtumat peruttiin. Kesän 2020 Suomen MM-rallin pitikin olla Jyväskylän Suurajojen 70-vuotisjuhlaralli ja myös minun 20. Suomen MM-ralli selostajana ja juontajana. Tuo ralli peruuntui koronan takia, mutta nyt syksyyn on sovittu jälleen keikka Keski-Suomeen ja juhlitaan ja selostetaan silloin. Nythän samalla voin juhlistaa myös oman firmani 20. toimintavuotta.

Koko 20 vuoden ajan olen kuulunut myös Suomen Yrittäjiin ja Lopen Yrittäjiin. Yrittäjyys on ollut tärkeä osa minua ja elämääni. Yrityksen kautta olen edelleen selostanut Suomen MM-rallin lisäksi vuosittain nipun SM-ralleja, ratakisoja ja kaikkea muuta. Kivaa vastapainoa myös tälle leipätyölleni. Ja onhan yrittäjyys ja tämä puoli myös tuonut ja antanut monenlaista ja myös opettanut paljon.

Tänään nostan maljan yrittäjyydelle! Nostan maljan myös omalle rakkaalle Oy TeeHoo Ltd:lle! Ja nostan myös maljan puolisolleni. Hänet tapasin firmani yksivuotisretkellä 😉

Kello 21.33 ja juhlapäivän kahvit ja vohvelit vielä Kantatie 54:n KoskiCafe Myllyllä. No, minä sokerittomana menin kahvilla, mutta muut herkuttelevivat. Mukava päivä takana ja hyvää ruokaa ja yhdessäoloa.

Kiitos vielä monista viesteistä ja onnitteluista yritykseni 20v-juhlapäivän suhteen. Se tarina saa nyt jatkua uudelle kympille. Matka jatkuu.

 

 

 

 

 

Kommentit