Hyvinkään Sveitsistä kehittynyt upea kesän ja matkailun keidas – Hellepäivä helli uimareita, mutta myös kiipeilijöitä

Blogi, tiistaina 06.07.2021

Ketterästi kuin orava, korkealla kuin lintu.

Tänään oli kesäpäivän ohjelmassa Sveitsin matka. Ihan siis tuohon lähelle, Hyvinkään Sveitsiin. Paikalliset pelastivat jo lähes ikiuneen vaipuneen Sveitsin muutamia vuosia sitten purkutuomiolta ja tänään paikka elää uutta elämää ja on ehdottomasti yksi vapaa-ajan suosikkikohteista. Itseasiassa eilen, kun Benin kanssa soittelimme vähän politiikankin kiemuroita, niin hänkin kehui Hyvinkään Sveitsiä ja sen upeaa maauimalaa. Ja miksipä ei kehuisi.

Mutta meidän kohteena tänään siis oravien paikat. Korkealle puihin ja käpysten alle. Seikkailu Sveitsin alueen runsas puusto ja jykevät männyt sekä viime jääkauten aikana syntynyt suuri suppa huolehtivat siitä, että kesähelteilläkään ei puistossa ole tukalaa. Ja tuo suppahan tarjoaa vielä sen yhden maamme pisimmän ja hurjimman vaijeriliu´un harjulta harjulle supan yli.

Kolmen tunnin aika oli erinomaisen sopiva kovemmillekin kiipeilijöille ja hurjapäille. Kaikki radat sportista pitkään liukuun ja uuteen vapaanpudotuksen rataa ehdittiin kiertämään ja osa pariinkin kertaa. Ja hauskaa oli ja vähän jännittävääkin aika-ajoin.

SeikkailuSveitsin lisäksi alue tarjoaa näin kesäisin monenlaista muutakin tekemistä. Tarjolla on tuo Benin suosittelema maauimala, mutta alueelta löytyy myös golf-, vaellus-, pyöräily- ja lenkkeilymahdollisuudet mm. Harjunkierroksella ja Lukkojen kierroksella. Ja sisällä totta kai upeaksi saneerattu hotelli Sveitsi ja Superpark sekä Biorexin elokuvateatteri. Aikalailla siis täydenpalvelu viihtymiskeskus. Eli ei siis sattumaan, että Sveitsi on jo useamman kerran voittanut arvostetun Suomen parhaan lomakohteen tittelin World Travel Awards -kilpailun Finland´s Leading Resort -sarjassa.

Mukava kesäpäivä siis ihan lähellä. Ja mikäs tässä kesää vietellessä, kun helteet näyttävät vaan jatkuvan ja aurinkoa ja suvea riittävän. Eli ei muuta kuin oikein hyvää Eino Leinon päivää eli runon ja suven päivää teille kaikille.

”Syreenien kukkiessa
Syreenit hiljaiset kesä-yössä, kuulkaa:
minusta herkkää, heleää nyt luulkaa,
en liene korppikotka alla taivaan,
ma itseäin vain ihmiseksi raivaan.

Siellä sitä mennään oravien kanssa kilpasilla ikihongissa. SeikkailuSveitsi on ehdottomasti vierailun ja parinkin päivän arvoinen paikka ja mikä hienointa paikka uusiutuu koko ajan ja myös kehittää ja uudistaa reittejä. Tekemistä siis riittää kerta toisensa jälkeen ja myös haastetta.

Syreenit valkeat kesä-yössä, teille
ma uskon itseni kuin säveleille,
te hiljaa tuoksutte kuin tuoksui kerran
mun tielläin kukka kesäpäivän Herran.

Syreenit synkeät kesä-yössä, elkää
mua pelotelko, ellen itse pelkää
tään tähkäpääni päivän täyttymystä,
tään elon, lemmen lyhven lyhennystä.

Syreenit syyttävät kesä-yössä, teistä
ma löydän lohdun niinkuin säveleistä,
kuin tekin kukin, menen maata varhain;
jää meistä jälkeen, mikä meist’ on parhain.

Syreenit anteeks-antavaiset yössä,
en teistä luovu, muistan päivän työssä
jokaista ystävyyden, lemmen kukkaa,
jokaista orvon oudon riemurukkaa.”

-Eino Leino

Tänä vuonna Eino Leinon syntymästä hänen liputuspäivänään on kulunut 143 vuotta.

 

Kommentit