Asedirektiivi toimeenpantava vain minimivaatimustasolla – Reserviläistoiminnan, urheiluammunnan ja metsästyksen jatko turvattava nykyisessä laajuudessa

Blogi, perjantaina 15.06.2018

Ampuma-asedirektiivin toimeenpanosta eli aselain uudistuksesta on tullut kymmeniä ja kymmeniä yhteydenottoja ja ennemmän kuin aiheesta. Lausunnolla olleeseen lakipakettiin on nimittäin ujutettu edelleen vaatimuksia joita ei varsinaisesta meitä velvoittavasta EU:n ampuma-asedirektiivistä tule. Nämä kaikki tuleekin nyt lausuntokierroksen jälkeen yksi toisensa jälkeen siivota sieltä pois ja tehdä todellakin vain se miniminä mitä direktiivi pakottaa tekemään.

SA-Kuva

Alkuun täytyy antaa kuitenkin kiitosta siitä, että ministeri Petteri Orpon ja Jussi Niinistön kanssa kokonaisuuteen saatiin neuvoteltua ns. reserviläispoikkeus. Tätä ei alunperin direktiivissä ollut ja se olisi ollut täydellinen kuristus toimivalle ja maamme uskottavan puolustuksen peruskivelle eli laajalle reserviläisarmeijalle. Nyt lakiin on mahdollista saada koko reseviä koskeva poikkeus, mutta tärkeää on nyt varmistaa, että poikkeuden todellakin aidosti ja pienellä byrokratialla saa koko reservi eikä luvitukseen tai lausuntoihin tarvita lisähenkilökuntaa. Lausunnon voisi hyvin antaa esimerkiksi MPK Puolustusvoimien sijaan.

Rajoituksia ei myöskään tule kohdistaa mihinkään sellaiseen mitä direktiivi ei vaadi. Pitää siis varmistaa, että yksikään kirjaus ei mene direktiivin vaatimusten yli ja tässä toivon, että myös te kaikki asian parissa toimivat olette aktiivisia. Minullekin voi laittaa postia erityisesti siitä missä mahdollisesti tai selkeästi ollaan menty yli direktiivin vaatimusten.

Pahimmillaan tässä ollaan tekemässä sellaisia päätöksiä mitkä heikentävät reserviläistoimintaa, mutta myös vaikeuttavat vastuullista ampumaurheilua ja sen pariin pääsyä kuten myös metsästystä.

Tärkeä myös pitää esillä ja kantaa huolta siitä, että arvokas ja vastuullinen asekeräily voi Suomessa jatkua. Asekeräilyä ei pidä lainsäädäntöä kiristämällä, mutta ei myöskään muilla esimerkiksi lupamaksuja korottamalla ajaa mahdottomaan tilanteeseen. Historiaa on syytä vaalia ja tässä asekeräilijät tekevät arvokasta työtä.

Lupaan tässäkin olla valveilla ja valvoa.

Nyt jo aamun ensimmäinen kokous takana ja iltapäivällä vielä täysistunto. Niin ja huomenna sitten Häme-päivää ja avajaispuhe Lammin Pellavamarkkinoilla ja myös Kesäkiertueeni avaus siellä Kokoomuksen teltalla. Tavattavissa vaalien välissäkin.

….

Kello 20.36 ja tänään mukava rento ilta. Piipahdin Pelto-Seppälän Mulli ja Mallas lähiruokaravintolassa Hunsalassa hampurilaisella ja sitten ehkä Lopen wanhimmassa jälleen auki olevassa kahvilassa Vojakkalan Kallelan Krouvissa jälkkärikahvilla. Kaksi mahtavaa paikkaa missä kannattaa ehdottomasti käydä. Ajelkaa vaikka kauempaakin.

Nyt vielä Pekkalan sauna lämpenemään ja rentoa perjantaita. Hyvä ja tuloksekas ja monipuolinen eduskuntaviikko päätökseen. Tykkään tästä työstä.

 

Kommentit