Vihreiden turvallisuuspolitiikalla ei puolustettaisi koko Suomea

Blogi, perjantaina 23.09.2016

Vihreät kertoivat viikonloppuna turvallisuuspoliittisista linjavedoistaan. Vihreiden mukaan asevelvollisuus on uudistettava valikoivaksi ja lopulta täysin vapaaehtoiseksi. Vihreiden valikoivaan asevelvollisuuteen tähtäävässä ohjelmassa reservin määrä karsittaisiin 75 000-150 000 sotilaaseen. Vihreiden malli siis karsisi reservin koon alle kolmannekseen nykyisestä.

Vihreiden puolustuspoliittiset linjaukset ovat vaarallisia Suomelle ja koko Itämeren alueen turvallisuudelle. Maamme puolustuksen perusta on vahva asevelvollisuuteen pohjautuva reservi ja kattava alueellinen maanpuolustus. Tätä ovat tukeneet kaikki puolueet yhdessä tähän asti, mutta nyt Vihreät tästä irtaantuivat.

Laajan ja osaavan ja hyvin varustellun reservin tärkein tavoite on pelotevaikutuksen luominen, jottei reserviä tarvitsisi ikinä käyttää. Maanpuolustuksemme pohjaa siis siihen, että koko Suomea Hangosta Utsjoelle puolustetaan. Reservin merkittävä supistaminen Vihreiden esittämällä tavalla johtaisi väistämättä alueellisen maanpuolustuksen karsintaan, ja puolustuksen keskittymiseen suuriin kaupunkeihin ja strategisesti merkittäviin kohteisiin. Tämä ei ole kestävä linjaus kansakunnan eheyden kannalta. Eilen täysistunnossa myös puolustusministeri Jussi Niinistö vahvisti sen että Vihreiden ajamalla puolustuspolitiikalla ei koko maan puolustaminen olisi enää mahdollista.

Naapurimaamme Ruotsi lakkautti yleisen asevelvollisuuden vuonna 2010. Tällä hetkellä Ruotsin demarivetoinen hallitus harkitsee asevelvollisuuden palauttamista, koska Ruotsin puolustuskyky rapistui asevelvollisuuden lakkauttamisen myötä. Naapurissamme on myös ymmärretty, että Itämeren turvallisuustilanne on vakavasti heikentynyt, ja siihen on reagoitava asianmukaisesti.

Suomessa Vihreät ovat viime aikoina tavoitelleet uskottavuutta sekä turvallisuuspoliittisena keskustelijana että koko Suomen puolueena. Nämä kannanotot ilmentävät, että vihreät ovat hyvin kaukana realistisesta otteesta kummassakaan keskustelussa. Isänmaan turvallisuudella ei saa käydä uhkapeliä.

Kello 20.33 ja eduskunnan budjetin lähetekeskusteluviikko takana. Tänään jo valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaoston kanssa aloitimme työn budjetin parissa ja ensimmäiset kuulemiset rakentamisesta ja asumisesta. Mielenkiintoiset kuulemiset ja voi jo nyt todeta, että rakentamisen hyvä noste on jatkumassa ja se kotimarkkinoiden rinnalla kannattelee talouttamme ensi vuonnakin. Mutta palaan isompiin toimenpiteisiimme tässä lähi viikkoina laajemmin täälläkin.

Istunnon lähetekeskustelussa tänään STM:n keskustelussa nostin vielä esille veteraanien kuntoutusrahat ja myös Kriha-veteraanien tilanteen. Yritämme vielä budjetin täydennyksessä saada myös kriha-veteraanien kuntoutusrahat vihdoinkin kuntoon. Iso duuni ollut ja nyt haluan se loppuun ja maaliin.

ppppHuomenna sitten vapaapäivä ja lupauduin Lopen Kierrätyskeskukselle hyväntekeväisyyshuutokaupan meklariksi ja illalla RTV:n 65-vuotisjuhliin. Mukava viikonloppu tulossa ja sunnuntaina kunnia saada juontaan historian 50. Poronpolku kotikunnassani täällä Lopella. Tulkaahan mukaan!

 

Kommentit