Veikkaus-sotku porisee – Onneksi Kokoomuksen ryhmäjohto oikaisi HS:n uutisen

Blogi, tiistaina 07.03.2017

Alkaa tämä soppa Veikkauksen ympärillä kiehua aikalailla reilusti yli. On jo puhuttu kiireestä vaikka tässä asiassa oikeasti oli yli puolivuotta aikaa ja mieluumminkin kyse jarruttelusta ja vastaanharaamisesta. Eilen illalla Helsingin Sanomien uutinen vielä sekoitti soppaa oikein kunnolla kun siinä yhtäkkiä annettiinkin ymmärtää, että pääministerin näkemys asiankulutusta olisikin ollut oikea.

Tänään onneksi eduskuntaryhmämme johto oikaisi asian takaisin siihen muotoon missä se jo viikonloppuna oli. Kokoomus oli esittänyt hallitukseen vain minua eduskuntaryhmän johdon päätöksellä ja muut nimet olivat tulleet esille toisen puolueen toimesta tai muihin tehtäviin kuin hallituspaikkoihin liittyen. Ja nimeni oli tiedossa jo viime elokuusta lähtien eli ei tässä mitään kiirettä ollut. Eduskuntaryhmämme johto siis kiisti Helsingin Sanomien uutisen missä kerrottiin Kokoomuksen muka perääntyneen kiistassa Veikkauksen hallitusnimityksissä. Katsotaan mitä huominen asiaan tuo.

Täytyy sanoa, että hieman tämä päivä mennyt tämän sotkun parissa. Onneksi aamusta vain puolustusvaliokunta eikä tänään muuta niin sai kaiken järjestymään. Joku on kysynyt miksi asiaa julkisuudessa alunperin kommentoin. Totean, että en kommentoinut vaan vasta sitten kun julkisuuteen annettiin ymmärtää, että minun valintani olisi ollut politiinen ja minä asiaan osaamaton ja pääministerin valinta päinvastoin ei poliittinen ja osaaja. Täytyy nyt todeta, että itse olen toiminut aiemmin pitkään Veikkauksen hallintoneuvostossa, viimeksi RAY:n varapuheenjohtaja ja myös yli 10 vuotta Valtion Liikuntaneuvostossa mikä jakaa toisen leijonan osan Veikkausvoittovaroista. En nyt ihan kokemattomana itseänikään tehtävään pitänyt ja siksi uskalsin antaa suostumukseni kokoomuksen nimeksi uuden Veikkauksen hallitukseen kun sitä minulta kysyttiin. Jos hetkenkin olisin epäillyt kykyjä ja osaamistani ja kokemustani pärjätä tehtävässä niin olisin sen tapojeni mukaan todennut ja kieltäytynyt pestistä. Olisin myös kunnioittanut eduskuntaryhmämme päätöstä jos he olisivat arvioinnissaan päättyneet johonkin toiseen nimeen. Nyt tiesin osaamiseni olevan tähän tehtävää laaja ja monipuolinen ja vielä vuosien kokemuksella ja siksi sanoin, että olen tehtävään valmis.

Joku on myös kysynyt, että etkö pyydä anteeksi sanojasi. En ole ketään valehtelijaksi sanonut ja seison jokaisen sanan takana mitä olen sanonut tässä tapauksessa demokratian kunnioittamisesta jne. Mutta katsotaan mitä huominen tuo tullessaan.

Eduskunnassa tänään pitkä ja mielenkiintoinen sote-keskustelu. Ajattelin siihen asiaan palata hieman laajemmin tässä joku toinen päivä kun hieman aallot tyyntyvät. Kiitokset vielä sadoista tekstareista ja viesteistä Veikkaus-asiaan liittyen. On ollut hieno huomata, että tukea ja arvostusta pelialan ja urheiluasioiden osaamistani kohtaan on tullut ylipuoluerajojen ja ympäri maan. Muutamat viestit ovat jopa yllättäneet. Kiitos niistä. Olen yrittänyt tehdä nuokin työt täydellä sydämellä ja kaiken osaamiseni antaen. Näin teen jatkossakin.

Huomenna sitten eduskunnassa vuorossa puolustuspoliittinen selonteko ja sen isompi salikeskustelu. Itse olen lupautunut vielä päivällä Ylelle Politiikkaradioon puhumaan aiheesta suoraan lähetykseen. Pääsen siis toisen ison kiinnostuksenaiheeni eli ulko- ja turvallisuuspolitiikan pariin. Ehkä se auttaa unohtamaan Veikkauksen hetkeksi ja toivotaan, että puolustuspolitiikassakin voisimme jatkossa todeta, että suomalainen voittaa aina.

 

Tagit: Veikkaus,

Kommentit