Julkinen sairaanhoito pitää turvata Sote-uudistuksessa – Riihimäen ja Forssan seutu tarvitsevat omat sairaalansa

Blogi, maanantaina 06.03.2017

Tänään olin vierailulla jälleen kerran Riihimäen Sairaalassa. Aikanaan muistan tuon paikan RAS:na eli Riihimäen Aluesairaalana ja sitten RYKS:nä eli Kanta-Hämeen Keskussairaalan Riihimäen yksikkönä ja nyt sitten paikka kulkee Riihimäen Sairaalan nimellä. Iso talo on menettänyt paljon niin osastojaan, päivystystään jne ja saanut tilalle sitten seutukuntamme terveyskeskuspalveluita.

Itse huolestuneena nyt seuraan tätä Hämeen maakunnan sote-palveluiden valmistelua ja keskittämistä. Maaseutukunnat menettävät terveyskeskuksiaan ja lääkärivastaanottojaan ja samaan aikaan kaupungit menettävät sairaalapalveluitaan ja mm. päivystyksiä. Minusta suunta on ainakin vaarallinen laadukkaiden julkistenpalveluiden kannalta sillä jos isot alueet jäävät ilman lääkäripalveluita niin joku nekin ihmiset haluaa hoitaa ja silloin julkinenpuoli menettää tulojaan kun ihmiset menevät valinnanvapauden myötä yksityisiin sote-keskuksiin eli lääkäriasemille. Itse uskon, että tällainen seudullinen sote-keskus meidänkin alueelle vielä tulee ja tulee myös palauttamaan lääkärivastaanottoja maalaiskuntiinkin.

Erittäin hyvä neuvottelu sairaanhoitopiirin, terkkarin, Riihimäen kaupunginjohtajan ja meidän seutukuntamme kansanedustajien kanssa. Riihimäen uusi kaupunginjohtaja Sami Sulkko on kyllä aloittanut erinomaisella tavalla ja olikohan tämä jo neljäs vai viides tällainen tapaaminen ja juuri viime viikolla vastaava palaveri liikenneministeri Anne Bernerin kanssa ja uusia ja lisää jo sovittu. Ja hienosti pitää aina koko seutukuntaakin esillä ja on oivaltanut olennaisimman eli pärjäämme yhdessä parhaiten. Siis yhteistyötä tehden.

Riihimäellä aamulla myös YLE Hämeen haastattelu ja esillä vielä yllättäen myös Veikkaus ja isompina aiheina sitten suomalainen ruoka ja politiikan yleinen henkinen ilmapiiri.

Iltapäivällä sitten janakkalaisen tuoreen kuntavaaliehdokkaan Rita Kanniston kanssa pieni palaveri Lopella. Ritaa voin ehdottomasti suositella teille kaikille kun etsitte ja pohditte ehdokasta Janakkalasta. Erinomainen tekijä ja opettaja ja monessa mukana. Ja monta vanhaa ja Ritan lisäksi muita uusiakin ehdokkaita Janakkalassakin. Kurkatkaa ihmeessä koko tarjontakin.

….

Illalla vielä Lopen kunnanhallituksen kokous ja sitä ennen puheenjohtajisto. Kunnanhallitus esitti maakuntakaavaan mukaan otettavaksi työn edetessä myös kantatie 54 muuttamisen valtatie-tasoiseksi ja Helsinki-Pori -raideyhteyden linjaukseksi otettavaksi Riihimäki-Forssa-Pori -linjauksen. Palaan aiheeseen tässä joku päivä hieman laajemmin kun asiaa olen jo pidempään yrittänyt viedä eteenpäin. Tämä linjaus on aivan omaa luokkaansa kaikilla kriteereillä arvioitaessa. Mutta palaan tähän.

Muuten esityslista aikalailla selkeä eli en sitä sen laajemmin nyt enää läpi käy. Pöytäkirja löytyy pian netistä www.loppi.fi ja mielelläni vastaan kysymyksiin jos sellaisia listan asioista esille nousee.

 

 

 

 

 

 

Kommentit