Veikkauksen hallintoneuvoston puheenjohtaja Timo Heinonen: En kannata nettiblokkaamista, vastuullinen vaihtoehto on parempi ratkaisu

Uutiset, perjantaina 23.08.2019

Veikkauksen hallintoneuvoston puheenjohtaja Timo Heinonen vieraili keskiviikkona 21.8.2019 MTV3 Huomenta Suomen vieraana. Keskustelussa oli aiheena Veikkauksen tilanne, mutta myös peliongelmat ja vastuullisempi peliyhtiö. Heinonen otti kantaa myös ulkomaalaisten peliyhtiöiden ns. nettiblokkaamiseen eli pelaamisen estämiseen.

-Itse en kannata tällaista ratkaisua. En usko, että se edes toimisi. Olisi vaihtoehto yrittää estää sivuille pääseminen tai sitten estää rahansiirrot. En oikein usko kummankaan toimivan hyvin ja vievän tilannetta oikeaan suuntaan. Mieluummin kehittäisin omaa suomalaista Veikkausta vastuullisempana vaihtoehtona mikä olisi kilpailukykyinen myös pelaajan näkökulmasta, totesi Timo Heinonen keskustelun jälkeen MTV3:n lämpiöstä poislähtiessään.

Timo Heinonen MTV3 Huomenta Suomen lämpiössä ennen lähetystä yhdessä Kymiringin toimitusjohtaja Markku Pietilän kanssa, joka oli lähetyksessä mukana Heinosen jälkeen.

Heinonen sanoi Huomenta Suomen keskustelussa itse olevansa valmis kiirehtimään peliautomaattien pakollista tunnistautumista vuodella eli vuoden 2021 alkuun. Jos tämä ei toimisi niin Heinosen mukaan on vakavasti pohdittava peliautomaattien uudelleen sijoittelua tai kokonaan poistamista.

-Kauppojen sisällä sitä on vaikea tehdä sillä nyt pelit ovat juuri kassojen valvonnan alla. Piiloon niitä ei kaupoissa voida tietenkään siirtää. Olisiko uusien pelisalien avaaminen ratkaisu niin itse en oikein usko. Jos tilanne ei korjaannu pakollisella tunnistautumisella niin silloin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin poistaa peliautomaatit kaupoista.

Heinonen esitti myös Veikkauksen sääntelystä vastaavalle maamme Antti Rinteen johtamalle hallituksen toiveen, että pikavipit kiellettäisiin ainakin nykymuodossa kokonaan.

-Se on yksi pahimpia teitä siihen, että pelaamisen tappiot nousevat todella suuriksi. Itse olisin valmis kieltämään tämäntyyppiset velat kokonaan.

Lisenssimallia Veikkauksen rinnalla Heinonen sanoi pitävänsä mahdollisena tulevaisuudessa, mutta se toisaalta toisi myös nettiblokkaamisen mitä Heinonen ei Suomeen halua.

-Meidän tulee yhdessä uudistaa ja kehittää määrätietoisesti Veikkausta vastuullisena vaihtoehtona pelaamiselle. Se tarkoittaa sääntelyä ja rajoja, mutta myös vaihtoehtoja pelaajille, totesi Heinonen.

Kommentit