Kokoomuksen Timo Heinonen Lahdessa: Työvoimapalveluita ei tulisi keskittää tai ajaa alas Päijät-Hämeessä

Uutiset, perjantaina 23.08.2019

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on huolissaan Lahdessa kuulemistaan tiedoista joiden mukaan Hämeen TE-Keskus olisi lopettamassa Heinolan toimipistettä. Heinolan toimipiste palvelee koko Itä-Hämeen aluetta.

-Alueen työttömyysluvut ja runsaan pitkäaikaistyöttömien määrän vuoksi on vaikea ymmärtää tällaista suunnitelmaa. Vaikka perusteena olisikin Lahdessa olevat paremmat palvelut, niin juurikin tällaisissa asioissa palveluiden tulee olla lähellä, totesi Timo Heinonen kuultuaan huolen.

Heinolan toimipaikkaa on esitetty suljettavaksi 31.12.2019, vaikka Päijät-Hämeen työttömyysprosentti on ollut pitkään Suomen maakuntien toiseksi korkein. Keväällä työttömiä työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 11,6 prosenttia.

-Päijät-Hämeen ja erityisesti Lahden ja Heinolan työttömyysluvut ovat olleet paljon muita korkeammalla. Näille aluille pitäisi mieluumminkin lisätä palveluita ja toimia kuin keskittää tai ajaa alas, totesi Heinonen ja kertoi luvanneensa ottaa asian esille myös eduskunnassa.

Lahden Kokoomus Kuuntelee -tilaisuudessa Kauppakeskus Trion Sinuhessa oli paikalla myös Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.

-Keskusteluissa ihmisten kanssa nousi esille tutut politiikan aiheet. Aika moni tuntui nyt olevan huolissaan siitä mihin maamme on menossa pääministeri Antti Rinteen johdolla. Työttömyyden hyvä aleneminen on jo pysähtynyt ja työllisyys ei ole enää parantunut. Nyt tarvittaisiin toimia hyvän kehityksen jatkumiseksi. Muuten tilanne voi pahentua nopeastikin, totesi Heinonen.

Kommentit