Vauhdikkaita päiviä – Valiokunnat, neuvotteluja, nuorten tapaaminen, rehtoreita ja Jutta-Riina :)

Blogi, tiistaina 27.11.2018

Kansanedustajan päivät eivät todellakaan ole veljeksiä eivätkä edes samaa sukua. Eilen mentiin maakunnan ja kotikunnan asioiden ja kokousten parissa reilusti ympäri kellon ja tänään on juostu kelloa vastaan eduskunnassa.

Aamulla ensin puolustusvaliokunnan kokous embargo-asioiden parissa ja sitten Valtiovarainvaliokunnan budjettiasioiden vääntöä ja kääntöä ja sen jälkeen itse kokouksessa Iso-Britannian Brexitiä ja EU:n rahoituskehystä. Jos siis eilen väännettiin kotikunnan kymppitonneista niin tänään lukuihin sai laittaa ainakin kuusinollaa perään lisää. Tärkeitä asioita molemmat.

Päivällä sitten entinen kollegani ja rakas ystäväni Jutta-Riina Karhunen toi oman Itäkeskuksen koulunsa opettajat vierailulle eduskuntaan. Juttiksen kanssa aikanaan sain tehdä opettajan töitä pitkään ja opiskellakin yhdessä ja itseasiassa ensimmäinen pidempi työsuhteenikin syntyi kun menin Jutta-Riinaa sijaistamaan kun he odottivat perheenlisäystä. Ystävyys on kantanut tänne asti ja nämä vuodet vaikka kauemmaksi matkalliseksi ne ovatkin meitä vieneet. Mukana tapaaminen opettajien kanssa ja hyviä terveisiä ja jälleen hyvä muistutus meille kaikille poliitikoille, että kuunnelkaa kouluasioissa opettajia. Opettajat ovat koulujen parhaita asiantuntijoita!

Täysistunnon jälkeen Riihimäen nuorisovaltuutettuja tuli Sofia Pihlgrenin johdolla myös käymään eduskunnassa. Sofia oli minulla joku aika sitten TET-jaksolla ja tästä nuoresta tulette vielä kuulemaan monessa. Mukavat keskustelut nuorisovaltuustojen toiminnasta tänäänkin ja hieman myös muistakin tulevista.

Illalla vielä Timon tiimi kokoontui Riihimäellä silmällä pitäen ensi kevään eduskuntavaaleja. Porukka kasvaa koko ajan niin täällä omalla seutukunnalla kuin yhä vahvemmin myös Forssan seudulla ja Hämeenlinnassa. Myös Lahdesta ja Heinolasta tälläkin viikolla jo uusia tukijoita tiimeihin mukaan eli hyvä pöhinä jo päällä ja hyvä, että tiimillä onkin sillä minulla vielä eduskunnassa kädet töitä täynnä. Lounais-Hämeessä voitte olla myös yhteyksissä suoraan Manu Alartoon ja Lotta Saarenmaan, Heinolan seudulla Hemi Saareen ja Hämeenlinnan alueella Hanna Puntilaan ja Elisa Hyväriseen. Ja tietenkin kampanjamme päällikköön Riku Bitteriin ihan kaikissa mahdollisissa asioissa. Olen näistä kaikista todella kiitollinen ja onnellinen!

Yksi asia vielä. SDP halusi nyt levittää täydellisen väärää kuvaa eduskunnan perintöverokäsittelystä. Eli syytä oikaista, kun media, Hesaria myöten, lähti heidän vedätyksen mukaan… Yritin Hesarin toimittajalle soittaa, mutta ei vastannut….

Eli miksi eduskunta ei halunnut tehdä mietintöä kansalaisaloitteesta perintöverosta luopumiseksi?

Siksi, että nyt ennemmistö eduskunnassa vastusti perintöverosta luopumista ja myös koko oppositio RKP:tä lukuunottamatta.

Opposition tavoite ei ollut siis todellakaan kumota perintöveroa vaan nimenomaan saada eduskunta äänestämään Ei perintöveron poistolle ja tätä kautta estää perintöveron poistaminen. Siksi SDP ja Harakka pillastui kun eduskunta ei äänestänytkään ei vaan jätti asian avoimeksi Valtiovarainvaliokunnan päätöksellä.

Tämän takia VaV verojaostossa oli päädytty siihen, että on parempi edetä vaalien ja hallitusohjelmaneuvotteluiden kautta. Eikä tehdä kielteistä päätöstä nyt. Kyseessä nimittäin niin tärkeä asia, että emme halunneet sitä haudata näin.

Olen saanut nyt illan aikana lukuisan kasan törkypostia, uhkauksia ja myös suoran tappouhkauksen. Valitettavaa, kun taustalla väärän viestin levittäminen mikä ihan tarkoitushakuista ja väärää.

Kannatan siis edelleen perintöverosta luopumista 💪🏼

Kommentit