”Olemme kaikki kiinnostuneet tulevaisuudesta, koska aiomme viettää loppuelämämme siellä”

Blogi, maanantaina 26.11.2018

”Olemme kaikki kiinnostuneet tulevaisuudesta, koska aiomme viettää loppuelämämme siellä” – Charles Kettering

Muutos on paitsi näkyvää, niin se on myös nopeaa ja entistä vaikeammin ennakoitavaa. Tutkija Sirkka Heinonen piti äärimmäisen mielenkiintoisen luennon Hämeen maakuntavaltuustolle tulevaisuudesta. Havainnointi, analysointi ja muutosten ymmärtäminen. Tästä se siis lähtee ja tuntuu, että usein meillä ontuu hieman nämä kaikki kolme tai ainakin aina vuorollaan joku näistä kolmesta.

Eipä varmasti arvannut Birger Jaarli aikanaan, kun Hämeen linnan rakensi, että Heinosen poika siellä tänään päätöksenteon nuijaa heilutti. #omanelämänsäkuningas

Lotta Saarenmaa teki tänään erinomaisen valtuustoaloitteen Hämeen Maakuntavaltuustossa. Allekirjoittimme sen koko kokoomuksen ryhmän kanssa. Esityksessä esitetään nuorisovaltuutetuille ja muille nuorille vaikuttajakurssia ja koulutusta Hämeeseen.

Tulevaisuutta ei voi ennustaa, mutta sitä voi ennakoida. On useita mahdollisuuksia ja tulevaisuuteen voi myös vaikuttaa. Sirkka Heinonen kävi läpi mielenkiintoisesti myös meidän Hämeen tulevaisuutta. Kysymys kuuluu osataanko hyviä asioita ja vahvuuksia nostaa oikein esille vai ollaanko siinä vain mukana. Edelläkävijyys avaa monessa myös mahdollisuuksia.

Kyllä se vaan niin on, että meitä kaikkia tuo tulevaisuus Ketteringin sanoin kiinnostaa. Eikös vain?

Tänään Hämeen maakuntavaltuusto kokoontui johdollani Hämeen linnassa. Tässä vanhassa linnassa tai tämän paikalla on päätöksiä tehty pitkään. Linnassa jo ainakin noin 700 vuotta. Niin teimme mekin tänään ja kohti tulevaisuutta. Päivä jatkui sitten Suomen Metsästysmuseon kokouksella Sakolla ja jo kolmelta avasimme kotikunnan Lopen kunnanhallituksen kokouksen.

Metsästysmuseolla tänään tutustuimme Sakon uusiin vanhoihin tiloihin. Isoimpana asiana tänäänkin pöydällä museotoiminnan kehittäminen ja tulevaisuus. Kaiken kaikkiaan museokenttää haastetaan monella tavalla, mutta myös uusia mahdollisuuksia on paljon. Yhtenä meillä pohdinnassa myös metsästys- ja kalastusmuseotoiminta Suomessa. Kokouksessa myös hieno juhlavahetki, kun Suomen Metsästysmuseon puheenjohtaja Kari Kuparinen kiitti pitkään hallituksessamme toiminutta Arto Purmosta uniikilla puukkosepän tekemällä Metsästysmuseon puukolla. Artolle mukavia oloneuvoksen päiviä ja tarkkoja jahtilaukauksia. Ja iso kiitos arvokkaasta työstä Metsästysmuseonkin hyväksi.

Suomen Metsästysmuseon puheenjohtaja Kari Kuparinen kiitti Metsästäjäliiton edustajana pitkään hallituksessamme ollutta Arto Purmosta uniikilla eräpuukolla.

Lopen kunnanhallituksen lista oli tänään pitkä ja paljon isoja asioita. Nyt kello jo niin paljon, että en niihin sen enempää mene. Pöytäkirja löytyy pian netistä ja mielelläni vastaan myös kysymyksiin jos sellaisia näistäkin asioista nousee.

Niin ja päivän erityisen mieluisa tehtävä ja kunnia jakaa Hämeen Kultturistipendi Riihimäen Vihreälle talolle ja Annille ja Ollille! Onnea! Uniikkeja osaa tehdä harvat.

 

Kommentit